Udstillinger i Randers

Her kan du finde mere information om vores udstillinger i Kulturhuset i Randers.

Særudstilling

 

Kommende udstillinger

Sommerens særudstilling på Museum Østjylland i Randers med titlen Grænsen er nået - Afstemningsplakater fra grænselandet 1920 er aflyst på grund af coronavirus. I stedet er særudstillingen Bjørneklanens Ø forlænget frem til den 18. oktober 2020.

Årets juleudstilling 2020

I år kommer arkivnissen Pyrus  til Randers, når vi åbner årets juleudstilling Pyrus – Forever lørdag den 14. november 2020 kl. 11

Med over 25 år på juleskærmen har historien om arkivnissen virkelig noget at byde på! Museet har lånt kostumer og rekvisitter fra den ikoniske julekalender. Museet har været så heldig at låne de originale kostumer og en hel del rekvisitter fra den ikoniske julekalender.

Pyrus tonede frem på skærmen første gang i 1994, og historien om Pyrusander Purlegris, der kom i lære på Rigsarkivet, blev enormt populær. Det blev til hele fire julekalendere, en film og en teaterforestilling for Pyrus, Gyldengrød og Kandis og alle de andre.

Når Museum Østjylland med ”ramasjang og tju-bang i den” lader hele moletjavsen flytte ind i juleudstillingen, bliver det – udover med kostumer og rekvisitter – også med finurlige fortællinger og sjove familieaktiviteter.