Udstillinger i Grenaa

Her kan du finde mere information om vores udstillinger i Grenaa. Alle er velkomne, så kan du kaste dig ud i kulturhistoriske oplevelser.

Særudstillinger

Under Krigen – Besættelsestiden på Djursland

Særudstilling fra 3. juli 2020 til efteråret 2021

Under Krigen – Besættelsestiden på Djursland er Museum Østjyllands længe ventede særudstilling om de fem mørke år på Jyllands næse.

Ikke kun rationering, mørklægning og udgangsforbud ændrede livet for djurslændingene. De tyske troppers tilstedeværelse, bygningen af markante lytteposter og camouflerede bunkere gjorde det tydeligt for enhver, at intet var, som det plejede.
Og alligevel gik livet og hverdagen videre for langt de fleste.

Udstillingen fortæller også om de tapre mænd og kvinder, som risikerede deres liv for at gøre landet frit igen. Flere mistede livet, og mange vendte tilbage fra fangenskab med evige ar på sjælen.

I særudstillingen oplever I også de euforiske dage i maj, hvor friheden endelige var en realitet, og hvor Dannebrog atter kunne vaje frit i gaderne.

Udstillingen Under Krigen fortæller gennem nedslag i historien om livet på Djursland i de fem år, Danmark var besat. Der findes næsten uendeligt mange historier fra den tid. Derfor er det et udvalg af fortællinger, I vil møde i vores udstilling.