En jernalderudgravning ved Bjellerup Ladegård

På Museum Østjylland i Randers kan du lige nu i aktualitetsmontren se de foreløbige resultater af den store jernalderudgravning ved Bjellerup Ladegård, nordøst for Randers. Den lille udstilling findes lige uden for døren til museumsbutikken.

Udstillingen handler både om fundene, både af genstande og stolpehuller, men også om hvordan vi som arkæologer arbejder med vores ofte komplicerede opmålingsdata, og kommer fra den rå data til de udredte huse.

Vi forsøger også at give et lille indblik i, hvordan vores arbejdsår er, fra de kolde vintermåneder, over sommerens hede og tilbage til de kolde vintermåneder igen, hvor vi nogle gange er så heldige, at vi får lov at sidde indenfor og skrive ting ned om det vi fandt mens vejret var bedre.

Udgravningens absolut bedste genstandsfund var denne omkring 1700 år gamle drejede trækop, fundet i en vidjeflettet brønd. Koppen er desværre under konservering i øjeblikket, så den kan vi ikke udstille, men andetsteds i oldtidsudstillingen er der udstillet et andet træbæger, der ligeledes er fundet i en brønd, men er en lille smule yngre. Gå på opdagelse i Livet ved Fjorden, og se om I kan finde det.