Udstillinger i Ebeltoft

Der er gratis adgang til alle udstillingerne.

Oplev Siamesisk Samling i Ebeltoft. Der er gratis adgang til alle museets udstillinger. Foto: Museum Østjylland

Aktuel særudstilling

Udstillingen ”Sommerliv” sætter fokus på forskellige sider af sommerbyen Ebeltoft. Udviklingen fra lille afsides beliggende købstad til turistdestination med attraktioner af international karakter skildres i billeder, genstande og filmklip. De første spæde skridt blev taget med etableringen af en moderne badeanstalt i 1880’erne, senere fulgte 1950’ernes turistboom og trafikale problemer, efter automobilet blev allemandseje i 1960’erne. Sideløbende blev nederdelene kortere, badedragten blev til en bikini, og markedet for souvenirs eksploderede.

Ebeltoft hører til blandt landets bedst besøgte turistdestinationer. Om sommeren nærved fordobles indbyggertallet, og gaderne summer af liv, når de mange besøgende går på opdagelse i de krogede gader.

Ferie er et relativt nyt begreb i den danske historie. For 100 år siden var det at rejse for fornøjelsens skyld forbeholdt det bedre borgerskab, da de fleste lønmodtagere hverken havde tid eller penge at rejse for. I løbet af 1920’erne blev feriedage en del af flere overenskomster, og i 1938 fik næsten alle danske lønmodtagere ret til to ugers ferie med løn.

Ebeltoft, der var en af landets mindste købstæder, begyndte allerede i midten af 1880’erne at tiltrække turister, der kom for at tage forfriskende og styrkende havbade og nyde byens smukke beliggenhed. Siden er mange nye attraktioner kommet til, og antallet af turister er steget i takt hermed.

Permanente udstillinger

Siamesisk Samling

Siamesisk Samling i Ebeltoft er en enestående samling af dyr og etnografiske genstande fra Siam, det nuværende Thailand. Samlingen er skabt af Rasmus Havmøller (1890 - 1940) og hans siamesiske hustru, Nang Boon Sri, under hans ophold i Siam fra 1914 til 1933.

Det gamle Rådhus

På Det Gamle Rådhus i Ebeltoft kan du både opleve vagtstuen, molbostuen, tingstuen og den gamle fangekælder.