Kysten er klar

Historiske facts om livet ved Djurslands kyst til børn i alderen 0-6 år

Kysten er klar formidler historiske facts om livet ved Djurslands kyst til børn i alderen 0-6 år. Ved hjælp af sange og malebøger kan I på en legende og ikke mindst musikalsk måde gå i gang med historien.

I kan selv downloade sange og printe malebogsark herunder – så det er bare om at gå i gang!     

Malebog

I projektet har vi også fået produceret en malebog, som kan aktivere de mindste og hjælpe til med at formidle de gode historier.

I linket herunder kan du finde og downloade malebogen med de flotte tegninger fra "Kysten er klar" og selv farvelægge dem derhjemme!

Høre sange

Herunder kan du finde sangene fra "Kysten er klar." Du skal bare klikke på en sang for at høre den, og så er du klar til at lytte til den gode musik!

Kysten er klar

Der er noget særligt ved at bo tæt på kysten. De fleste børn i alderen 0-6 år forbinder en tur til vandet med sandslotte, våde tæer og måske en is. Men kystens lange og helt utrolig spændende kulturhistorie er sværere at få øje på for de mindste borgere. Hør for eksempel den sørgelige sang om skibet Gisela, der gik ned, eller sangen om den heltemodige Søren Kanne, der reddede en skipper i havsnød. 

Kysten er klar formidler historiske facts om livet ved Djurslands kyst til børn i alderen 0-6 år, samt deres pædagoger og familier. Hvis du bor i Norddjurs kommune, har dine børn måske fået udleveret en bog i deres dagtilbud eller på Museum Østjylland, men hvis ikke kan du sagtens være med alligevel.

Her på siden kan du nemlig downloade de syv sange, der knytter sig til bogen og printe malebogsark. Sangene findes også på Spotify.   

Aktivitetskasser

Hvis man som dagtilbud ønsker at arbejde med Kysten er klar, har vi lavet tre aktivitetskasser til jer, der er fyldt med opskrifter, udklædningstøj, bøger, spil og legetøj, der alt sammen har noget med kysten at gøre.
Kasserne er delt op, således at der er en kasse til de 0-3-årige og to kasser til de 3-6-årige. Kasserne dækker perioderne; Oldtid, Middelalder og Moderne tid.
Det er gratis at låne kasserne – I skal bare selv hente dem.  
Skriv til lba@museumoj.dk, hvis I gerne vil låne en af kasserne.

Hvad er meningen?

Tanken med bogen er at formidle historiske facts for de yngste om livet ved Djurslands kyst i forskellige tidsperioder - fra oldtiden frem til i dag. Vi ønsker, at også små børn kender deres lokalhistorie og her er kysten repræsentant for nogle af dem. De finurlige tegninger, sjove rim og den dejlige musik giver en legende og sanselig tilgang til en kompliceret historie.

Tekst og musik: Mikkel Frost Nordin

Illustrationer: Theresa Maria Jessing 

Nordea Fonden har med deres Kystpulje støttet Kysten er klar.