BMA Maltfabrikken

Velkommen til BMA - Bibliotek, Museum og Arkiv.

Den gamle Maltfabrik.

Du kender biblioteket, museet og arkivet i Ebeltoft. Men du kender dem nok mest som tre selvstændige institutioner, der hver især, på hver deres måde, arbejder med vores fælles kulturarv. Det vil vi lave om på, når vi rykker ind i Maltfabrikken.

Syddjurs Bibliotek, Museum Østjylland og Ebeltoft Byhistoriske Arkiv rykker ind i de yngste dele af Maltfabrikken, en tre etagers tilbygning i jernbeton fra begyndelsen af 1950’erne. I Maltfabrikkens produktionsdage fungerede disse lokaler som spiresal for byggen. Fremover vil lokalerne blive forvandlet til spiresal for fællesskaber, mangfoldighed, viden, virkelyst, samfundssind, demokrati og folkeoplysning. BMA indretter lokalerne med udstillinger, læse- og opholdsområder, arkivfunktion, familiezone, studiepladser, mødesteder og meget mere. Alt smelter sammen og du kan opleve ét samlet – og nyt – kulturtilbud.

Vi kommer til at eksperimentere med vores fagligheder og erfaringer, udfordre dem og lade dem krydse, flette og sammensmelte på kryds og tværs. I BMA kombinerer vi bibliotekernes tradition for aktualitet og debatskabelse, museets evne til at iscenesætte rum, stemninger og genstande og arkivets fokus på den dybe viden og den stærke forankring af den lokale historie.

 

BMA vil - som de første i Danmark - skabe en leve- og bæredygtig kulturinstitution, der har sit afsæt i en bred og dyb tværfaglig kulturformidling og folkeoplysning for alle. Du kommer til at opleve et sted, der er dynamisk, vedkommende og aktuelt, samtidig med at vi inviterer dig til fordybelse og eftertanke. Vi skaber rum for demokratiske processer og danner ramme om medborgerskab og fællesskaber. Vi får et hus, der tilbyder og sikrer bredde, dybde og det lokale i al vores kulturformidling.

Og vi samler ikke kun vores egne formidlingsmæssige styrker i et tæt internt samarbejde, men inviterer også kunstnere, håndværkere, forskere, foreninger og andre fagligheder indenfor. Alle vil være vigtige medspillere i udviklingen af formidlingen, netop fordi vi sætter tilgængelighed, ejerskab og brugervenlighed i højsæde. Også dig, hvis du vil være med!

Vi glæder os til at byde alle velkommen når vi flytter ind i 2020.

Adresse

Maltfabrikken, Maltvej 8, 8400 Ebeltoft

Kontakter vedrørende BMA Maltfabrikken:

Jørgen Smidt-Jensen
Museumschef
Direkte 8712 2623
Mobil 2442 9525
jsj@museumoj.dk

Claus Gustav Pettersson
Biblioteksleder
Syddjurs Kommune, Bibliotek
Direkte +4520514331
Mobil +4520514331
clgp@syddjurs.dk

BMA Maltfabrikken under opbyggelse.