Tilgængelighed på museet i Grenaa

Museum Østjylland Grenaa

Tilgængelighed: Vores udstillinger er indrettet, så de er tilgængelige for både kørestolsbrugere, mennesker med syns – og hørehandicaps m.fl. Se mere med tilgængelighed for folk med forskellige handicaps herunder.

Toiletter: Der er handicapvenligt toilet i tilknytning til museets udstillinger.

Mad og drikke: Der er mulighed for at nyde en medbragt kop kaffe eller medbragt mad ved borde i museets gård. Dog med forbehold for at der kan være optaget. 

Parkering: På p-pladsen i forlængelse af museet findes to handicappladser: den ene er placeret tæt på museet med let adgang til museets handicapvenlige indgang. Den anden finder I foran de offentlige toiletter bagved Grenaa Egnsarkiv.

Museumsbutikken: Butikken sælger bøger og kataloger med relation til museets udstillinger og historiske emner generelt. Til vores faste sortiment hører desuden spændende museumssmykker, lækre tekstiler, anderledes brugsgenstande, sjovt legetøj og velsmagende lækkerier.

Tilgængelighed på Museum Østjylland i Grenaa

Adgang til museet

Museum Østjyllands hovedindgang mod Kannikegade har en rampe til kørestolsbrugere og en trappe med gelænder. Der er også indgang fra gården, hvor der er en ujævn belægning.

Reception/butik

Der er direkte adgang til museets reception og butik fra hovedindgangen. I receptionen findes teleslynge.

Handicaptoilet

Handicaptoilet findes i stueetagen til venstre for hovedindgangen.

Adgang til udstillingerne

Museets særudstillinger findes i stueetagen. De permanente udstillinger Fire veje til Norddjurs findes på museets 1. og 2. sal.

Museet er indrettet med lift til 1. og 2. sal. Max vægt 500 kg.

Mellem udstillingens afsnit findes trappelift (max. 250 kg.) og plateaulift.

Udstillingerne er indrettet i en fredet købmandsgård, hvilket betyder, at adgangen til nogle rum er begrænset af smalle døråbninger med 70 cm bredde og høje trin. Vi tilbyder udlån af mindre kørestol.

Røregenstande

I alle afsnit findes røregenstande, som er monteret på en gul kasse. Tingene siger en lyd ved berøring.

Gæsterne må røre ved alle ting, som ikke er i montrer.

Digitale installationer

Interaktive skærme er monteret, så de er nemme for kørestolsbrugere at bruge. Skærmene kan betjenes i bunden af skærmbilledet, hvis gæsten har nedsat funktion i arme og hænder.

Film og digitale installationer er så vidt muligt tekstet og indtalt på både dansk og engelsk. Hvor det ikke er muligt med tekstning, er der installeret teleslynge, som er markeret med ikon.

Tekster

Teksterne i udstillingen er læsevenlige. Vi har taget hensyn til, at teksten skal kunne læses af både gæster med læsevanskeligheder og synsnedsættelse.

Siddepladser og pauserum

I udstillingerne har vi placeret mange siddepladser undervejs, både med og uden ryg – og armlæn.

I udstillingerne er der flere steder, gæsterne kan tage ophold, f.eks. ved sommerhuset, i jættestuen eller på kalkklinten.

Vi håber, I får en god oplevelse på vores tilgængelige museum.

Har du brug for mere information om tilgængeligheden på museet, er du velkommen til at kontakte museumsinspektør Tina Bjerregaard på telefon 4048 6530.