Nyd bål, mad og leg ved Tustrupdysserne

Der er lagt op til masser af legende læring i den friske luft, når Museum Østjylland inviterer til bålhygge ved Tustrupdysserne. Sammen med den erfarne naturvejleder Anita Søholm har museet tilrettelagt en lørdag, hvor I kan opleve dysserne og lave lækker bålmad, som I selvfølgelig skal spise sammen bagefter!

Uanset hvordan vejret bliver lørdag den 3. september, skal det nok blive hyggeligt og lunt ved Tustrupdysserne, når bålet knitrer og holder både mad og mennesker varme! Naturvejleder Anita Søholm har forberedt lækkerier lavet over bål, og der er samle-, snitte- og bålopgaver til alle. Fotokilde: Museum Østjylland

Arrangementet er støttet af Nordea-fonden og målrettet alle børnefamilier med børn i alderen 0-6 år. Det er gratis, du skal blot tilmelde dig på museets hjemmeside.

Båldag ved Tustrupdysserne, lørdag den 3. september 2022 kl. 11 - 14.
Mødested: Gl. Fjellerupvej 15, 8961 Allingåbro.
Gratis. Husk tilmelding.

Området ved Tustrupdysserne består af to stendysser og en jættestue omkring et kulthus fra bondestenalderen. Jættestuen er faktisk Østjyllands største. For arkæologer og andre med interesse for oldtiden er stedet en kulturhistorisk lækkerbisken. For alle andre er det et naturskønt sted med oplevelser for hele familien.

”Tustrupdysserne er det perfekte udflugtsmål med udstillingshus, toiletter, bålplads og madpakkehus. Og ikke mindst det eventyrlige stenalderlandsskab med blomstrende lyng og de tonstunge dysser lige i nærheden! ” fortæller en begejstret museumsinspektør Lisette Berg Andersen, der håber, at børnene får en fantastisk dag i de historiske omgivelser.

Natur på det letforståelige måde

Båldagen begynder kl. 11 og varer til kl. 14 og er primært for de 0-6-årige og deres familier. Større søskende er selvfølgelig også meget velkomne, og naturvejleder Anita Søholm har lovet, at der er samle-, snitte- eller bålopgaver til alle aldersklasser.

”Det er altid dejlig trygt at arbejde sammen med Anita om en naturarrangement. Hun har stor viden om alle de spiselige ressourcer, vi omgiver os med, og det er jo fedt, ” siger museumsinspektøren.

”Men faktisk er det allerbedste nok, at hun er så god til at formidle sin viden om naturen til dem, der ikke ved så meget om emnet endnu. Som for eksempel børn! ”

Kulturel forkælelse

Arrangementet er en del af projektet ALLE BØRN SKAL MED, et samarbejde mellem Museum Østjylland og Norddjurs Kommune. Projektet og det aktuelle arrangement ved dysserne er støttet af Nordea-fonden, og formålet er, at forkæle kommunens unge børnefamilier med en række kulturelle arrangementer.

”Kernen i arrangementerne er, at de mindre børn i Norddjurs skal have mulighed for – i endnu højere grad end de måske gør i forvejen – at opleve natur og kultur i deres nærområde. Norddjurs rummer SÅ mange fantastiske steder og mulighed for naturoplevelser og læring på alle niveauer, ” siger Lisette Berg Andersen, der opfordrer alle børnefamilier til at møde op ved Tustrupdysserne lørdag den 3. september.

Husk tilmelding, så både museet og naturvejlederen har mulighed for at forberede en perfekt dag for alle. Husk også gerne en lommelygte, så der er mulighed for at udforske det allermørkeste sted i stendyssen!

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på tlf. 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk