Kulturhusets forhal åbner 1. december 2023

Efter lang tids ombygning af den ikoniske bygning i Stemannsgade i Randers centrum, er Kulturhuset nu klar til at slå dørene op til en nyrenoveret forhal. Herfra er der adgang til elevatoren, nye handicaptoiletter og renoverede trapper til Kulturhusets Café, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum.

Som en julegave pakket ud lidt for tidligt titter Kulturhuset nu frem fra sin indpakning af stilladser, der har skjult bygningen siden januar. Fra fredag d. 1. december 2023 er der igen adgang fra Stemannsgade 2 gennem den svingdør, der har erstattet det gamle vindfang til Kulturhusets forhal.

Her bliver man mødt af afrensede vægge i rå beton, trapper og bænke i mahogni og lyspaneler i gitterloftet. Trapperne til Kulturhusets Café, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum har fået et helt nyt udtryk med glasværn, lysspots ud for hvert trin og et ovenlysvindue, det inviterer dagslyset ned gennem hele bygningen.

”Vi har glædet os utrolig længe til at dele det flotte resultat af ombygningen med brugerne af Kulturhuset. Nu får vi glæde af den øgede tilgængelighed, den flotte forhal med plads til ophold og de mere skjulte forbedringer af taget og driften af elevatoren. Og vi har meget mere at se frem til; blandt andet med udsmykning af den nye grønnegård og opholdsrummet i kælderen. Vi fejrer det hele med en stor åbningsfest i foråret 2024,” siger bibliotekschef Lone Føgh Westphall.

Ombygningen har trukket ud på grund af mange forskellige faktorer, der primært knytter sig til den specielle bygningskonstruktion, og derfor arbejder håndværkerne stadig på at færdiggøre projektet. Blandt andet mangler der indvendig finish af elevatoren, skiltning og møblement er på vej, og gården i midten af bygningen står snart klar til at blive forvandlet til en grøn oase med trægulv, scene og plantekasser.

Den midlertidige indgang fra Jens Otto Krags Plads er nu lukket, og indgangen til Hovedbiblioteket findes som førhen fra forhallen til Kulturhuset.