Kom med på julebyvandring i Randers’ hyggelige gader

Randers var op gennem 1900-tallet berømt for sin stemningsfulde juleudsmykning i den historiske bymidte. Folk fra nær og fjern valfartede til for at opleve den flotte, oplyste juleby. Det gør de heldigvis stadig!

Nu kan du sammen med Museum Østjylland komme på nostalgisk byvandring i indre by og høre historien bag julebyen Randers fortalt i billeder. Byvandringerne finder sted alle torsdage frem til jul.  
Der er entré for voksne, børn kommer gratis med. Alle billetter købes og reserveres på museets hjemmeside.

Byvandring: Julebyen Randers i gamle dage, torsdage i december: 1. december, 8. december, 15. december og 22. december fra kl. 16.30 - 17.30.
Mødested: Ved juletræet foran Det Gamle Rådhus, Rådhustorvet 1, 8900 Randers C.

Billet 50 kr. Børn under 18 år gratis. 

Lysende granguirlander i gaderne, stort juletræ på Rådhustorvet og smukt pyntede butiksvinduer, så har du Julebyen Randers i sine fineste klæder. På julebyvandringerne får du fortællingen om julebyen Randers, som den så ud i ”de gode gamle dage”. Anne Marie Leth Michaelsen fra Randers Stadsarkiv er guide og fortæller.

”På julebyvandringerne kan du blandt andet høre historien om ’Frelser-Niels’, der i 1915 opstillede det første juletræ på Rådhustorvet. Dengang var det et lille træ med levende lys, der jo adskiller sig en del fra det kæmpestore træ med elektriske lys, som det senere blev til! Men begge typer juletræer har utvivlsomt bidraget til den hyggelige julestemning på Rådhustorvet, ” fortæller Anne Marie Leth Michaelsen.

Firstmover på elektriske julelys

Hør på byvandringen også fortællingen om dengang, Randers i 1930 var den første by uden for København til at have elektriske lys på granguirlanderne! ”Det var virkelig noget, der gav genlyd over hele landet! Fra da af blev Randers landskendt for sin smukke julebelysning, som nu har kastet glans over bymidten hvert år i december i snart 100 år, ” fortæller Anne Marie Leth Michaelsen.

Turen går forbi udvalgte historiske seværdigheder i Randers, og sammen med fortællingerne kan du se julebilleder fra byen hentet i Randers Stadsarkivs store samling. 
Du har hele fire chancer for at opleve julebyvandringen, da den afholdes alle torsdage op til jul. Første tur er torsdag den 1. december kl. 16.30, og sidste tur er torsdag den 22. december.  

For mere information kontakt: Arkivar Mathilde Storvang på tlf. 2345 2398 eller på ms@museumoj.dk