Faste børneaktiviteter i Grenaa

Faste aktiviteter i den permanente udstilling Fire Veje til Norddjurs

Børn sorterer knogler i jættestuen.

Museum Østjylland i Grenaa har aktiviteter for hele familien – året rundt! Undervejs i vores permanente udstillinger har vi nemlig lavet aktiviteter særligt for børn, så der er sjove museumsoplevelser for de yngste gæster overalt.

Oplevelser for alle sanser

Mens mor og far læser tekster og går på opdagelse i genstandene i montrerne, kan børnene klatre i et træ i urskoven, grave i en køkkenmødding – eller lave en skattekiste med helt særlige børneskatte. Eller måske sortere knogler i jættestuen – præcis som stenaldermennesket gjorde? Har I brug for et pusterum, så gem jer i den hyggelige havhule og lyt til havets afslappende brusen. Er I til videnskabelige undersøgelser? Så besøg vores lækre laboratorium, hvor I kan undersøge alt fra kalk og mørtel til jordbundsprøver og knogler. Eller hvad med at styre toget på jernbanen hen og hente de råstoffer, I skal bruge i jeres produktion?

Hør også historien om alle børns drøm: at finde en ægte skat! Torben og Line fandt nemlig i 1993 otte flotte sværd fra bronzealderen. Hør mere om det fantastiske fund og se sværdene, som endte på Museum Østjylland.

Tag på tur med Hugo

Følg den lille dreng Hugo rundt på i udstillingerne. Når I får øje på ham, er der en sjov aktivitet for børn og en lille beskrivelse af, hvad I kan lave her. Det kunne være, far og mor også har lyst til at lege med?

I skoleferierne har vi naturligvis masser af aktiviteter for børn – så følg med på vores hjemmeside, så I ikke går glip af alt det sjove, spændende - og lærerige!

Torben og Line finder Dystrupsværdene.