Tag de mindste med på museum – det er for dem!

Årets juleudstilling på Museum Østjylland handler om noget så dejligt som gaver! Masser af gaver! Derfor er det helt oplagt at tage dem, du snart skal give dejlige julegaver - børn eller børnebørn - med på familieomvisning i udstillingen.

Engang var der ikke noget, der hed nethandel, Elgiganten eller overflod af gaver i butikkerne. Engang lavede man gaverne selv. På turen rundt i udstillingen kommer familierne helt sikkert forbi de hjemmelavede julegaver og gør et stop der. Her er bamser, nisser og tog, som engang har gjort en lille pige eller dreng jublende lykkelig! Fotokilde: Museum Østjylland

På omvisningen den 3. december bliver der kigget efter julegaver fra gamle dage, og der er god til tid at hygge, spørge og sludre sammen på turen rundt i juleudstillingen Fra mig til dig - Gaver i 1000 år.
Det er helt gratis og kræver kun tilmelding på museets hjemmeside.

Familieomvisning i juleudstillingen: Fra mig til dig – Gaver i 1000 år, fredag den 3. december 2021 kl. 15 - 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Gratis. Husk tilmelding.

Selv helt små børn får gode oplevelser og ny læring, når de går på museum med deres familie. Men har du prøvet en omvisning, der er tilrettelagt helt efter de små børns behov? Nu får du muligheden for at tage familiens yngste medlemmer med på en omvisning helt i børnehøjde.

”Når museets medarbejder går rundt sammen med jer, er det med rekvisitter i hænderne. Altså ting, som man gerne må røre - børn ser jo bedst med fingrene! ” forklarer museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

På omvisningen bliver der kun kigget efter gaver til børn, som dukker, bamser og andet legetøj fra gamle dage, mens turen går rundt i juleudstillingen.

Børn er ikke for små til museum!

Omvisningen tilrettelægges efter, hvem der booker billet, og der tages individuelle hensyn. Det vil sige, at både store og små børn er sikre på at få en god og sjov oplevelse sammen med deres voksne på omvisningen.

”Jeg vil gerne slå på tromme for, at man i familierne tager selv ret små børn - og her tænker jeg fra vuggestuealderen - med på museum! Det er selvfølgeligt svært at måle, præcis hvad de tager med sig fra besøget. Men hvis de har en god oplevelse her som små flere gange, er jeg sikker på, de som større og som voksne vender tilbage, ” mener Lisette Berg Andersen.

Urolige børn er velkomne

På omvisningen er der taget højde for, at børn kan være utålmodige, lidt trætte eller urolige på omvisningen.

”Bliver de små trætte i benene undervejs, kan de tage en pause i udstillingens hyggelige legehjørne, hvor der er julebøger og puslespil, ” smiler museumsinspektøren.

”Det kan godt være, at forældrene indimellem skal løbe lidt efter børnene. Men det er vel et godt tegn på, at de føler sig hjemme og godt tilpas her på museet! ”

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk.