Skal vi snitte vores julehjerter sammen?

Julen er hjerternes fest, hvor vi fletter og klipper julehjerter. Men har du nogensinde prøvet at snitte et julehjerte?

Nu har du chancen for at gøre årets julegaver ekstra personlige med dine helt egne linoleumstryk! Linoleumstryk er hot-hot-hot, og du skal bare kaste dig ud i det! Om du er nybegynder eller øvet gør ingen forskel, for uanset dit udgangspunkt kan du være med i workshoppen på Maltfabrikken. Fotokilde: Snit.atelier

Nu er muligheden der! Lørdag 26. november inviterer BMA Maltfabrikken nemlig til to juleworkshops, hvor du kan lave din eget linoleumssnit, som du kan bruge til julekort, julegave eller julepynt på dine gaver. I workshoppen får du gode råd og vejledning, når du snitter og trykker.
Det er entré, og prisen er inklusiv sandwich og drikkevare. Husk at tilmelde dig på Museum Østjyllands hjemmeside.

Workshops: Linoleumssnit & frokost på Maltfabrikken, lørdag den 26. november 2022 kl. 10 - 12 og kl. 13 - 15 på BMA Maltfabrikken, Maltvej 8 i Ebeltoft.
Fra 12 år.
Billet 100 kr. inkl. sandwich og drikkevare. 

Deltager du i en af de to workshops på BMA Bibliotek, Museum og Arkiv på Maltfabrikken, få du mulighed for at gøre årets julegaver ekstra personlige med dine helt egne linoleumstryk. Om du er nybegynder eller øvet gør ingen forskel. Uanset hvad dit udgangspunkt er, kan du nemlig være med i workshoppen, hvis blot du er 12 år eller ældre.

Giv dine julekreationer et personligt snit

Pernille Bossow fra Snit.atelier står klar i workshoppen fuld af idéer og gode råd til, hvordan du kommer i gang med at snitte linoleum og får et godt resultat allerede første gang. Du kan lave linoleumssnit, som du kan bruge til julekort, til og fra-kort eller smuk pynt på dine gaver. Der vil være eksempler på mønstre, planter og former, du kan snitte og skære ud.
Og efter snit kommer tryk!

”Du kan afprøve dit nylavede linoleumssnit og trykke på gamle patinerede bogsider, der giver et særligt flot udtryk. Måske kan du endda lade dig inspirere af en tekst fra en af bøgerne? ” foreslår museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen, der er initiativtager til projekt Papirhavet/Papirhaven.

Julerier i Papirhavet/Papirhaven

Workshoppen finder sted midt i smukke og inspirerende rammer, nemlig den poetiske kunstinstallation Papirhavet/Papirhaven i Støbesalen på Maltfabrikken. Papirhavet/Papirhaven består af tusindvis af gamle, foldede bøger.

”Installationen har netop iklædt sig sin juledragt med smukt foldede træer og engle, der selvfølgelig også er foldet af gamle bøger, ” smiler Helle Lebahn Bentzen.

Medbring kun dig selv og godt julehumør

Du skal kun medbringe gåpåmod og julehumør til workshoppen. BMA Maltfabrikken har sørget for alt andet, så der er materialer, knivsæt og presse til din rådighed. Regn med, at det tager 1-2 timer at lave et tryk alt efter, hvor stort og hvor svært et tryk du kaster dig ud i.  
Workshoppen er åben to gange to timer i løbet af dagen. Husk at tilmelde dig, hvis du være sikker på at få en plads.

Uden mad og drikke duer snittekunstneren ikke

Der er inkluderet en sandwich og en valgfri drikkevare fra Lundbergs Spisehus i deltagergebyret på de 100 kr. Mad og drikke kan du enten indløse før eller efter din workshop.
Book eventuelt bord på Lundbergs Spisehus på forhånd for at sikre dig, at der er plads. Vis billetten som betaling.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Snit.atelier og støttet af Kultursekretariatet, Syddjurs Kommune.

For mere information kontakt: Museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen, tlf. 4048 6431, hlb@museumoj.dk