På med Randers Handsken. Der er film!

Nogle produkter er uløseligt forbundet med bestemte steder og byer. Samsø-kartofler. Rygeost fra Fyn. B&O fra Struer. I Randers er det blandt andet de lækre Randers Handsker, som er kendt landet over.

Tidligere handskesyerske på Randers Handsker Anne Marie Madsen fortæller om det gamle håndværk. Der bliver også tid til at kigge nærmere på Håndværksmuseets autentiske værksted den 28. marts. Fotokilde: Randers Handsker

Naturligvis er Randers Handsker repræsenteret på byens håndværksmuseum, og her kan du nu se den fascinerende historie om den succesfulde virksomhed. Håndværksmuseet viser den 28. marts en film om Randers Handsker. Efter filmen fortæller tidligere handskesyerske Anne Marie Madsen om handskeværkstedet og om at sy de fineste, blødeste skindhandsker.

Film og fortælling om Randers Handsker, torsdag den 28. marts 2019 kl. 13 - 13:30 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.
Gratis adgang. Men husk tilmelding.

Randers Handsker var i mange år en af byens mest kendte virksomheder, og der er sikkert mange, som kender virksomheden indefra. Andre kender måske kun Randers Handsker af navn. Uanset hvad så giver filmen, omvisningen i museets handskeværksted og handskesyerskens personlige fortælling et fint indblik i en af byens stolte arbejdspladser gennem mere end 200 år.
Film af stor værdi
I 2002 optog Håndværksmuseet film fra Handskefabrikken med brødrene Vejrum og fremstillingen af de kendte handsker. Det er den korte version af filmen, du kan se på Håndværksmuseet.
”Med tanke på de forandringer, der siden er sket med Randers Handsker, har filmene pludselig fået en endnu større værdi, ” fortæller daglig leder af Håndværksmuseet Inger Marie Hyldgård.
Det vækker minder
Efter filmen vil tidligere handskesyerske Anne Marie Madsen vise rundt i det udstillede værksted fra Randers Handsker og fortælle om arbejdet med at sy handskerne. Gennem årene har mange randrusianere arbejdet på Handskefabrikken, i ældre tid også med hjemmesyning, så det vil være interessant for mange.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 40120754 eller på imh@museumoj.dk