Nyt museumsprogram med 150-års jubilæum og andet godt

Det er sommer, det er sol, og et spritnyt program fra Museum Østjylland er på gaden! I programmet kan du gå på opdagelse i kulturhistorien og finde oplevelser, der passer lige til dig. Museet i Randers fejrer i år noget så sjældent som 150-års jubilæum, og det bliver naturligvis markeret. Kom til fødselsdagsfest, tag på byvandringer, se udstillinger og andet godt.

150 år er der gået, siden Randers fik sit museum, og det skal naturligvis fejres i år. I det nye museumsprogram fra Museum Østjylland kan du læse om udstillinger, byvandringer og andre festlige tiltag i anledning af de 150 år. Fotokilde: Randers Stadsarkiv

I det kommende program finder du nye museumsoplevelser på museet i Kulturhuset, på Håndværksmuseet, i Randers Stadsarkivs regi – og selvfølgelig ude i sommerlandet, hvor du blandt andet kan tage på travetur i Dronningborg eller kigge forbi Det Rullende Museum, der besøger både Langå og Spentrup.
Der er entré til enkelte arrangementer, men meget er gratis.

Nyt museumsprogram maj - august 2022 fra Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft.

Museets 150-års jubilæum kommer uden tvivl til at sætte sit aftryk på sommerens og efterårets program. Den officielle jubilæumsdag er 12. juli, hvor museet i Randers blev en realitet tilbage i 1872. De første mange år fungerede museet i noget mere ydmyge rammer end de mange kvadratmeter i Kulturhuset, som museet nu råder over. Blandt andet var åbningstiden dengang en enkelt time om ugen!
Selvom selve jubilæumsdagen ligger midt i de flestes sommerferie, skal du ikke snydes for tilbuddet om en særlig byvandring med byens bedste historier fra middelalderen helt til i dag. Efter byvandringen byder museet naturligvis på lækker fødselsdagskage til alle.

Udstillinger, byvandringer og de bedste kager

Fra den 25. juni kan du se en mindre særudstilling om museets op- og nedture gennem de 150 år, tage på byvandringer i Randers midtby og være med, når Kulturcaféen omdannes til en tidslomme med servering af kager fra legendariske konditorier som Frk. Staugaard og A.O. Hansen. Nyd kagerne og hør historien om byens mange forsvundne konditorier og de traditioner, der tidligere hørte til et fornemt kaffebord.
I Nordbyen kan du opleve en fødselsdagsudstilling lavet af museet og Bysekretariatet. Udstillingen viser fotos af området fra dengang, der stadig var dyrskueplads og desuden fotografier fra Randers gennem tiden.  

Fra Gestapo til sivsæder

Det nye museumsprogram byder i sommeren på andet og mere end arrangementerne i forbindelse med jubilæet. Hør blandt andet det efterspurgte foredrag I kløerne på Gestapo på museet i Kulturhuset eller tag på tidsrejse og vandretur til Kastbjerg Ådal. Du kan også se og høre om, hvordan man fletter stolesæder af siv, når to erfarne sivflettere gæster Håndværksmuseet og viser deres håndværk og færdigheder.  

Drager, løver og guder

Museet byder som altid på sjove sommeraktiviteter for børnene – og nogle gange kan de endda også lære noget! Vær for eksempel håndværker for en dag og prøv kræfter med forskellige håndværk eller tag på børnevenlig byvandring og spot drager, løver og guder i bybilledet.
Kulturhuset inviterer som altid på en sjov sommeraktivitet i museets udstillinger, men hvis du holder sommerferie udenfor Randers for eksempel i Langå eller Spentrup, kommer museet igen i år også ud til dig! Det Rullende Museum triller i år ind i de to byer og byder på kreativ middelaldersjov, hvor du for eksempel kan lave dit eget seje rollespilsværd og quizze om middelalderen.

For mere information kontakt souschef og leder af Udvikling og Publikum, Karen Dubery på 5150 9611 eller på kd@museumoj.dk