Museum Østjylland tager hul på nyt spændende program

Et udfordrende år 2020 er ved sin ende, og dermed banker et nyt museums-år på Museum Østjylland nu på døren. Selvom corona-restriktionerne fortsat sætter deres præg på museumsgæsternes besøg, er der fortsat masser af gode, sikre oplevelser for hele familien at glæde sig til i det nye program.

Forårets store satsning på Museum Østjylland er fotoudstillingen I Skyggen – De første kvindelige fotografer. For første gang kan historien om den tidligste generation af kvindelige fotografer fra Danmark, Island og Færøerne opleves i en særudstilling i Norden. Fotokilde: U.S. National Archives and Records Administration in Washington D.C.

Oplev ny fascinerede fotoudstilling om de første kvindelige fotografer, dyk ned i historien om livet på Djursland under besættelsen eller hør arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet Jeanette Varberg fortælle om en central periode i historien, vikingetiden.
Der er noget for alle. Og meget af det er gratis.

Nyt program fra Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft januar - april 2021 er på gaden.
Billetter til museets arrangementer skal hentes på museumoj.dk under ”Kalender”.

Kvinderne er i front og fantastiske fotos i fokus, når museet den 6. februar åbner dørene for fotoudstillingen I Skyggen – De første kvindelige fotografer. Udstillingen viser, at kvinder var toneangivende inden for den tidlige danske, islandske og færøske fotokunst. Med udstillingen kommer de kvindelige fotografer for første gang som en samlet gruppe ud af skyggen og indtager deres berettigede plads i den nationale fotografihistorie.

Historier fra en mørk tid

Besættelsestiden er under lup i det nye program, hvor den aktuelle særudstilling Under Krigen danner udgangspunktet for en række foredrag og omvisninger. Hør blandt andet foredrag om flygtningelejre på Djursland efter besættelsen eller dyk ned i historien om Tirstrup Flyveplads – eller Fliegerhorst Tirstrup, som tyskerne døbte den, da de opførte den i besættelsens sidste år.
Modstandsgruppen fra Hornslet var en vigtig del af den østjyske modstand mod besættelsesmagten. I to foredrag i det tidlige forår kan du høre om de unge mænd og kvinder, der satte deres liv på spil for fædrelandet.

Fund fra jord og gemmer

Begyndelsen af 2021 byder på flere arkæologiske foredrag, når arkæologerne gør status over, hvilke spændende genstande og andre fund, der dukkede op ad jorden i løbet af året. Foredragene kan du høre i Randers, Mellerup og Ebeltoft.
Museet bliver løbende tilbudt spændende ting fra borgere, som gerne vil forære deres skatte til museet. Hør to foredrag om, hvad der gør en god museumsgenstand – og hvad der ikke gør, selvom tingen er både gammel og smuk.

Museum for børn i en corona-tid

Børnene skal naturligvis ikke snydes, og vinter- og forårsmånederne på museet byder blandt andet på koncert med fed musik og sange om livet ved Djurslands kyster. Der er også vandring og historiefortælling med baby og barnevogn i samarbejde med Gl. Estrup og corona-sikre oldtidsværksted og workshops med håndværk i vinterferien.
Tag på sjov jagt på hemmelige agenter, Maltmus og Lillefolk eller kom ned i gear og lyt til skønne fortællinger, når der er højtlæsning for de allermindste på BMA/Maltfabrikken.

For mere information kontakt souschef Karen Dubery på 5150 9611 eller på kd@museumoj.dk