Intet bras på Håndværksmuseets julemarked

Julen kan være fuld af billigt bras og hurtige løsninger. Men på Håndværksmuseets nostalgiske julemarked bliver der kun solgt gode, hjemmelavede produkter, som dygtige og kreative folk har lavet i årets løb. Kig forbi museet den 23. november og nyd de mange gode sager, find en særlige julegave, værtindegave eller kalendergave. Måske bliver du endda fristet over evne og må også forkæle dig selv med en unik julegave.

Besøg byens hyggeligste julemarked i det gamle pakhus, der rummer Håndværksmuseet. Her er naturligvis kaskader af hjemmelavede nisser, som det hører sig til en rigtig jul men også træskåle, strikkede vanter, sølvsmykker og meget andet godt. Så her er nok at gå på jagt efter! Alt er lavet i hånden. Fotokilde: Museum Østjylland

I det hyggelige gamle pakhus, som rummer Håndværksmuseet, kan du denne dag finde 20 boder fordelt rundt ved museets autentiske værksteder. I boderne finder du en masse forskellige unikavarer: Glasskåle, hjemmestrikkede sokker, kryddersnapse - og selvfølgelig ingen jul uden nisserne, som på markedet findes i alle afskygninger, til alle priser, og som selvfølgelig alle er hjemmelavede.

Julemarked på Håndværksmuseet, lørdag den 23. november 2019 kl. 10 - 16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.
Gratis adgang.

Dygtige hænder og kvalitet

I anledning af julemarkedet holder Håndværksmuseet ekstraordinært åbent fra kl. 10 - 16. Museets medarbejdere forventer, at mange gæster igen i år vil kigge forbi det hjemmegjorte marked.

”Der findes oceaner af julemarkeder op til jul, men vores julemarked her på Håndværkmuseet er specielt, da der kun sælges ting, som stadeholderne selv har lavet af gode materialer med deres dygtige hænder. Præcis som det var med godt håndværk i gamle dage, ” fortæller daglig leder af Håndværksmuseet Inger Marie Hyldgård.

”Jeg er sikker på, at det er noget, vores gæster går efter. For hvor kan man efterhånden købe hjemmestrikkede trøjer, unika pynteting og ægte hjemmebagte småkager? ”

Nyt er godt, det er gammelt også

Boderne har varer af meget forskellig karakter. Her er selvfølgelig de obligatoriske nisser og julepynt lavet af mange forskellige materialer.
Helt nyt i år er bogfoldning, som er kunstfærdigt genbrug af gamle bøger, der side for side foldes, så der danner sig smukke mønstre, sætninger eller billeder.
Find også smukke glasvarer, rustikke beton-ting, spændende kryddersnapse, strikkede trøjer, syltetøj og kager, lune sokker, dekorationer, flotte træting, sivflet, sølvsmykker fra guldsmedens værksted og meget andet.

Overskud til gode formål

Blandt boderne på årets julemarked finder vi blandt andre Nørkleklubben fra Johanneskirken og Søsterlogen Diana, der begge donerer deres overskud til gode formål.
Det er også muligt slappe af i museets reception og købe gløgg og æbleskiver, kaffe, te og de bedste smørbagte julesmåkager.
For børn (og barnlige sjæle) vil det være muligt at tage en ”nisseselfie” med eget kamera i fotografens atelier.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 4012 0754 eller på imh@museumoj.dk