Kortfilmen Scandia - De Sidste Dage

Kortfilmen omhandler de sidste dage på Scandia, hvor vi følger hverdagen op til lukningen, og ser den triste besked der bliver givet videre, året er 2015, og det er sidste gang at værksteds hallerne er i gang.

Kortfilmen er produceret af 26-årige Emil Andersen fra Dronningborg. Hans tanker bag har været at vise værdsættelse for Scandia og den industri, som har været med til at holde Danmark og Randers i gang på mere end én måde. ”Når vi befinder os i de toge, der blev produceret her, skal vi ikke bare tænke på forsinkelser. Vi skal også huske på, at man rent faktisk sidder i et stykke levende Danmarkshistorie” fortæller Emil, der kontaktede museet i det tidlige efterår.

Hos Museum Østjylland er vi glade for, at det, at være et åbent museum kan foregå på flere måder. Det betyder, at museet også er en platform, hvor lokale kulturskabere som Emil, også i begyndelsen af deres virke, kan dele deres værker med os andre.

Se hele arrangementet omkring premierevisningen den 21. januar 2021 herunder:

Du kan se kortfilmen Scandia De Sidste Dage herunder: