Åsteder - en podcastserie om Gudenåen

Åsteder - fortællinger fra Gudenåen

Podcasts om Gudenåens kulturhistorie

Sæson 2

Grauballemanden og Tollundmanden er to moselig, der begge er fundet og/eller udstillet tæt på Gudenåen. Selv her så mange år efter kan de stadigt trække mange mennesker på museum, der fascinerede kigger ind gennem glasmontren med en viden om, at her ligger et menneske som mig selv. En ny podcast-serie kigger nu nærmere på de to superfund og undersøger, hvad det er, der til stadighed fascinerer og drager os?

I fem afsnit fortæller vi om de forskellige moselig, som er fundet i og omkring Gudenåen. Vi udforsker forskellige aspekter og perspektiver fra andre moselig fundet i Gudenåens opland for at undersøge, hvad moseliget kan fortælle os om livet i jernalderen - og om os selv som mennesker.

Sæson 1

Museerne omkring Gudenåen har udgivet en podcast om Gudenåens rige kulturhistorie. Gennem 15 afsnit, hører man historien om Gudenåen hele vejen fra fra Tinnet Krat til Randers Fjord.

Lyt med og find afsnittene her på siden eller der, hvor du normalt finder podcasts. De ligger også på eReolen.

Vil du vide mere om de forskellige emner og få inspiration til at besøge Gudenåen, så læs med på OplevGudenaa.dk - en strøm af oplevelser.

Kort over Gudenåen, som viser hvor fortællingerne i Åsteder er fra.