Pyrus – Forever

Åbner lørdag den 14. november kl. 11

Fotokilde: Søren Hartvig

Danskerne er blevet forkælet med mange gode julekalendere i årenes løb, men serien om gavflaben Pyrus er den til dato mest sete danske familiejulekalender. Med over 25 år på juleskærmen og som trendsætter inden for nissehue-mode har historien om arkivnissen Pyrus virkelig noget at byde på! Pyrus tonede frem på skærmen første gang i 1994, og historien om Pyrusander Purlegris, der kom i lære på Rigsarkivet, blev enormt populær. Det blev til hele fire julekalendere, en film og en teaterforestilling for Pyrus, Gyldengrød og Kandis og alle de andre.

Museum Østjylland har været så heldig at låne de originale kostumer og en hel del rekvisitter fra den evigt populære julekalender, og udstiller dem nu i et charmerende juleunivers. Pyrus Forever er historien om den ikoniske hiphop-nisse Pyrus, dydsmønsteret Kandis og deres læremester Gyldengrød. Og om hvordan Pyrus med lidt umoden trylleri får skabt fuldstændig rod i historie.

Udover et familievenligt drama og ørehængende sange, skyldes Pyrus’ succes måske også, at julekalenderen på en underholdende måde formidler et historisk indhold, som børn begejstres over at lære at kende. Historiske personer som H. C. Andersen, Ludvig Holberg og Margrethe den 1. dukker op gennem kalenderens 24 afsnit. 

I udstillingen møder du historier om Pyrus’ fantastiske rejser i både tid og sted samt sjove aktiviteter. Der er blandt andet mulighed for at tage fotos i Pyrus’ omgivelser foran greenscreen og prøver sjove, gamle digitale Pyrus-spil.  
Sæt også gerne tid af til den elskede og traditionsrige nissejagt. I år har Pyrus selvfølgelig besøgt udstillingen og efterladt rod i historien. Typisk ham! Hjælp museet til at få styr på det hele!

Kan ses fra lørdag den 14. november 2020 til søndag den 3. januar 2021. Hver tirsdag til søndag kl. 10-16, mandage er museet lukket.

Der er gratis adgang til aktiviteterne i juleudstillingen.