Fra mig til dig - Gaver i 1.000 år

13. november 2021 - 2. januar 2022

Besøg udstillingen om gaver i 1.000 år. Fortællingerne serveres legesygt og sanseligt med masser af julestemning, smukke genstande og sjove familieaktiviteter.

Gennem tusindvis af år har mennesker givet hinanden gaver. Store gaver, små gaver, hjemmelavede gaver, dyre gaver, bløde gaver og kantede gaver. Anledningerne har været forskellige, og ofte har relationer betydning for gaven indhold. Det er en glæde både at modtage og give gaver, men de mange uskrevne regler for gavegivning kan vække store følelser.

I udstillingen Fra mig til dig – Gaver i 1.000 år pakker vi gaver ud!  Vi undersøger, hvordan de kristne julegaver er opstået, og hvordan Jesus kan ses som den ultimative gave. Vi finkæmmer museets samling for julegaver og ser, om der er tidstypiske forskelle, eller om børn altid har ønsket sig – og fået - legetøj. Og vi dykker ned i historien om de traditionelle gaver som fødselsdagsgaver, bryllupsgaver, firmagaver og dåbsgaver.

Der er gratis adgang.

Adresse: Museum Østjylland, Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Udstillingen kan ses frem til søndag den 2. januar 2022.