Miniudstillingen Kvinden med kaldet – Kinamissionær fra Djursland

Fra 13. oktober 2022 til 25. februar 2024

I en tid hvor de færreste tog udenfor Danmarks grænser, pakkede en ung kvinde fra Fladstrup sin kuffert og rejste om på den anden side af jorden. Rejsens mål var Manchuriet i det nordøstlige Kina, hvor hun bosatte sig som missionær og levede et usædvanligt liv.
Nu kan du i en mini-udstilling på Museum Østjylland opleve historien om den modige og idealistiske Kirstine Pallesen, der i begyndelsen af 1900-tallet gik sine helt egne veje.

I udstillingen kommer du tæt på historien om Kirstines barndom, hvor hun tidligt formede tankerne om at rejse ud i verden og udbrede sin tro på Gud. Udstillingen giver et fint indblik i Kirstines lange rejse til Manchuriet i 1907 og i, hvad hun oplevede i mødet med fremmede kulturer.
Du kan også læse om Kirstines hjemrejse efter 13 år på den anden side af jordkloden og om, hvordan hun levede sit liv, efter hun vendte hjem fra sit Kina-eventyr.

Til den lille særudstilling om Kirstine Pallesens liv har museet desuden været så heldige at kunne låne flere genstande af hendes familie. Derfor kan du i udstillingen blandt andet se et par silkesko, en fin lille dukke og en skildpaddeformet røgelsesholder i messing.

Mini-udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem museet og Mona Dalkær Jacobsen, der er forfatter til bogen Himmelveje – i de snørede fødders land 1907-1920. Bogen er baseret på Kirstine Pallesens breve, skrivelser, bøger og historiske fakta.

Der er gratis adgang.

Sted: Museum Østjylland, Søndergade 1, 8500 Grenaa