Miniudstillingen Kolindsund - land, vand og by i Kolind+

Fra 14. oktober 2022

Kolindsund i Kolind+

Kolind er sundets hovedstad. Derfor er byen selvfølgelig med i markeringen af 150-året for første spadestik til afvandingen af Kolindsund, som engang var Jyllands største sø og strakte sig mellem netop Kolind og Grenaa. I byens mødested, Kolind+, viser Museum Østjylland i samarbejde med Syddjurs Bibliotek, Midtdjurs Lokalarkiv og Syddjurs Kommune en lille udstilling, der fortæller om sundet – med og uden vand!

I miniudstillingen om Kolindsund kan man i et digitalt kort dykke ned i nogle af de mange spændende fortællinger, som knytter sig til Kolindsunds historie – helt fra oldtidens gravpladser til nutidens klimaløsninger. Man kan også lytte til små fortællinger, som lokale Kolind-borgere har indtalt, eller se nogle af museets flotte droneoptagelser ude fra landskabet.

Miniudstillingen Kolindsund – land, vand og by er blot en af flere udstillinger om Kolindsund på Djursland. Museum Østjylland viser særudstillingen Kolindsund – søen, der deler vandende på museet i Grenaa, plancheudstilling i samarbejde med Pumpelaget Kolindsund og Grenaa Egnsarkiv i besøgscenteret i Fannerup og en lille udstilling i BMA - Maltfabrikken i Ebeltoft.

Udstillingen er støttet af Syddjurs Kommune. Der er gratis adgang.

Sted: Kolind+ /Syddjurs Bibliotek, Bugtrupvej 33, 8560 Kolind