Vi - de unge

Ungdommen er ikke, hvad den har været! Det lyder som en kliché, men det er ikke desto mindre sandt. Ungdommen har forandret sig markant de sidste fem årtier, og samfundet har forandret sig med ungdommen.

Særudstilling 2013

Fra 11. oktober 2013 - 1. september 2014 i Grenaa

Fra 31. januar - 30. maj 2015 i Randers

Med ungdommen som tema og omdrejningspunkt åbner Museum Østjylland nu den store særudstilling ”Vi – de unge”, der retter det historiske og afslørende spotlys mod de sidste 50 års ungdomsliv i Danmark og lokalt!

Så læg vejen forbi ”Vi - de unge”, der tager dig med på en festlig og nostalgisk tidsrejse gennem ungdomslivet fra 1960’erne og frem til i dag. Gense blandt andet dit gamle ungdomsværelse og mød hippien, flipperen, punkeren og poptøsen. Bliv skældt ud af den sure voksne, genopdag din ungdoms trends og hør musikken, der fik dig ud på dansegulvet. Eller få et godt grin, når du genser din gamle garderobe!
 
Ungdommen som bannerfører

I 1960’erne kunne man for første gange tale om en ”ungdomskultur”. De unge blev en selvstændig forbrugergruppe og historiker Anders Have Espersen fortæller: ”Ungdommen har siden været bannerfører for de nye strømninger indenfor adfærd, mode, musik og livsstil. Strømningerne har afspejlet sig både blandt de voksne, i de reklamer vi bombarderes med, og i den måde vi betragter livet på”.

Det er historiker Anders Have Espersen fra Museum Østjylland, der står bag ungdomsudstillingen i samarbejde med Poul Nowack, der er samler og stor kender af ungdommens musik og liv gennem årtier.

Uanset om du er ung eller gammel, byder Museum Østjylland dig indenfor til at tage en tur i ungdommens fodspor.

Udstillingen blev til med økonomisk støtte fra Norddjurs Kommunes Kulturpulje.