Oldtiden under lup

Museum Østjylland bringer med den moderne særudstilling ”Oldtiden under lup” publikum tæt på de naturvidenskabelige discipliner, som arkæologien samarbejder med.

Særudstilling 2011

Fra 29. januar - 29. maj 2011 i Randers

Fra 22. juni - 31. december 2011 i Grenaa

I udstillingen fortæller de naturvidenskabelige forskere om deres spændende arbejde med at vriste de ofte mikroskopiske hemmeligheder ud af fortidsminderne.

Man kan få af vide, hvad kvinden fra Huldremosen på Norddjursland fik at spise, lige før hun blev ofret til guderne omkring Kristi fødsel. Man kan også få et indblik i, hvilke slags fisk, der stod på stenalderfamiliens bord på bopladsen Kainsbakke ved Grenå. Eller få historien om den unge kvinde fra middelalderens Randers, der døde, mens hun var i lykkelige omstændigheder.

Udstillingen er endvidere fyldt med skjulte spor og spændende aktiviteter.

Publikum indbydes til, via mikroskoper, at blive draget ind i en mikroverden og selv at finde svar på arkæologiske spørgsmål. Det virtuelle udgravningsspil gør dig til arkæologen, som graver i den mystiske mose, i den store gravhøj eller på den gamle boplads. Du kan også komme med dit helt eget bud på, hvordan moseliget fra Auning kan have set ud i levende live. Gå på opdagelse og sæt oldtiden under lup.