Jul - så det synger!

Træd ind i din yndlingsjulesang og få vækket de gode juleminder! Museum Østjylland iscenesætter nemlig julens elskede sange lige fra Grundtvigs traditionsrige julesalmer til MC Einers flabede julerap. Børnenes julesange har selvfølgelig også en stor plads i udstillingen, og man må op på tå og ned i knæ, hvis man vil have det hele med.

Juleudstilling 2013

Fra 16. november 2013 - 5. januar 2014

Museum Østjylland satser stort på julen, og årets juleudstilling bliver både større end tidligere og mere musikalsk end nogensinde før! Udstillingen bringer nemlig julens velkendte sange til live ved hjælp af genstande fra museets store samling og giver dem et kærligt twist.

Blandt andet har Museum Østjylland i samarbejde med Skagen Bamsemuseum ladet bamserne overtage den velkendte salme ”Et barn er født i Betlehem”, og museets gæster kan strikke med på en juledrøm i form af et enormt strikketøj. Julepynten i ”Højt fra træets grønne top” bliver til den grangivelige virkelighed, og ørehængeren ”Det’ jul det’ cool” bliver til en kommentar om den kommercielle side af julen.
I mens er de frække nisser – som sædvanlig i december – på spil over alt i udstillingen, hvor de efterlader sig bittesmå spor.

Inde i museets udstilling finder du også den hyggelige, gamle købmandsbutik, hvor alskens julepynt nu er flyttet ind. Hylderne bugner af frække nisser, svulstige engle og glitterstads, og der er noget for enhver smag. I år har Museum Østjylland og Randers Stadsarkiv fået speciallavet til- og-fra-kort med motiver fra Randers. Så julegaverne kan i år pyntes ekstra smukt med stemningsfulde billeder fra dit eller gavemodtagerens yndlingssted.