Jagten på de forsvundne borge

En fotoudstilling om arkæologernes jagt efter spor af fortidens borge.

Særudstilling 2016

Fra. 14. januar - 21. februar 2016

Middelalderens borge er den glemte kulturarv. Kun borge som det kongelige Kalø slot, der står som en vældig ruin, kendes af mange. Men i middelalderen lå der en borg i hvert andet sogn i Danmark, og de kendes kun af få.

Region Midtjyllands museer med arkæologisk ansvar har sammen indsamlet viden om og udbredt kendskabet til disse borge. Fotograf Peter Helles Olesen har fulgt fagfolkenes arbejde fra luften, på jorden og under jorden og fanget øjeblikke og situationer. Også projektets mange formidlingsaktiviteter, som museerne har arrangeret på borgene, er blevet skildret gennem fotografens linse. Fotografens billeder vises nu i vandreudstillingen ”Jagten på de forsvundne borge”.

Udstillingen har været vist forskellige steder i Region Midtjylland, og nu, som det sidste sted, vises den på Museum Østjylland.