Farve er sprog

Moderne kunst møder det flere hundrede år gamle farveri, når 14 lokale kunstnere fra gruppen, Syddjurskunstnere denne sommer indtager de historiske lokaler i Farvergården i Ebeltoft.

Særudstilling 2015

Fra 2. juni - 30. august 2015

Med udstillingen, ”Farve er sprog – Syddjurskunstnere i dialog med Farvergården”, har kunstnerne skræddersyet 14 værker til de gamle lokaler. Alle værker er inspireret af det gamle farveri og det travle liv, der gennem flere hundrede år udspillede sig der.
Udstillingen kan ses i Farvergårdens sommeråbningstid, tirsdag til søndag. 
Der er gratis adgang.

”Museet kommunikerer kulturhistorie ud, og kunstnerne kommunikerer kunst ud. Vi har et fælles udgangspunkt, så vi har taget hinanden i hånden og lavet dette projekt,” fortæller tovholder, maler og Syddjurskunstner, Hans Clausen, der forstrede idéen for mange år siden.

Begrænsningens kunst

De 14 kunstnerne viser i Farvergården hvert et kunstværk og har ladet sig udfordre af farveriets historiske og farverige univers.
”At vi som kunstnere har haft afsæt i et bestemt udstillingssted har kun været igangsættende, ikke begrænsende. Nogle af os arbejder jo på metaplan, og andre er mere konkrete, så det har været godt med en ramme,” siger Hans Clausen.

Kunst ud over det hele

Kunstværkerne er placeret spredt over hele farveriet og privatboligen og går i dialog med den specifikke lokalitet: Karlekammeret, farveriet, kostalden osv. Dermed giver kunstværkerne en række ekstra toner til det musikstykke, som oplevelsen af Farvergården allerede byder på.
Man kan blandt andet opleve videoinstallation, vævning, maleri, papirkunst og skulptur.

De 14 kunstnere er:
Anders Geertsen
Annette Bredstrup
Birgit Daa Birkkjær
Finn Sködt
Hans Clausen
Helga Kristmundsdottir    
Helle Bendorff
Jette Nørregaard
Johanne Petersen
Jørgen Hansen
Ken Zier
Kirsten Tvilum Stone
Magda Høgh
Trine Guld

Udstillingen ”Farve er sprog – Syddjurskunstnere i dialog med Farvergården” er støttet af Kulturpuljen, Syddjurs Kommune. Den er blevet til i et samarbejde mellem Museum Østjylland og medlemmer af foreningen Syddjurskunstnere.