Byens Billeder

En stor billedskat er gjort tilgængelig for byens borgere i særudstillingen ”Byens billeder”. Her kan museets gæster få et kig ind i byens liv og forandringer gennem 150 år.

Særudstilling 2011

Fra 25. juni - 23. oktober 2011

Udstillingen er bygget oplevelsesrigt op med spor af togskinner, veje, skilte og broer, som guider publikum omkring i billedernes temaer.

Der er billeder fra byens parker, der ligger som en grøn krans omkring det centrale Randers. Kransen er tæt forbundet med vandet, der er vigtig for byens opståen og udvikling. Det har inspireret museet til at præsentere mange billeder med motiver fra park og havn i en krans. Man kan også få et kig ind i livet i byens huse og forretninger eller se billeder med topografiske motiver fra gader og veje. Et andet spændende billedtema er industri og arbejdsliv og disse billeder vidner om forskellige årtiers arbejdsliv og butikkernes udvikling.

Mange portrætter af både kendte og ukendte Randers-borgere gennem 150 år udgør et andet tema. Børn og voksne, unge og gamle - rigtigt mange af byens indbyggere har været forbi portrætfotografen siden fotografiets opfindelse.

De otte fotografer, hvis samlinger har fundet vej til Randers Lokalhistoriske Arkiv, bliver præsenteret med hver sin historie og eksempler på deres produktion af billeder.

Rod i mørkekammeret - For Børn

For børn er der i særudstillingen ”Byens billeder” en sjov aktivitet: ”Rod i mørkekammeret”. Her kan børn møde byens billeder i børnehøjde, når de går på opdagelse i mørkekammeret og løser opgaver.