Aktuelt undervisningstilbud til ungdomsuddannelser i efteråret 2019

Vi tilbyder undervisningsforløb om integration, ligestilling og danskhed for ungdomsuddannelser

Hvad betyder det, når unge muslimske kvinder går med tørklæde i Randers i dag? Foto: Museum Østjylland

Hvad betyder det, når unge muslimske kvinder går med tørklæde i Randers i dag? Hvad oplever kvinderne selv og hvad betyder tørklædedebatterne for dem og for os andre?

Vær med til et samarbejde ud af huset! Museum Østjylland tilbyder undervisningsforløb om integration, ligestilling og danskhed for ungdomsuddannelser i Kulturhuset i Randers i efteråret 2019.

I mødes med historiker, David Lebovitch Dahl, som leder jer igennem et spændende forløb med video, udfordringer og dialog.

Ungdomsuddannelser: Historie og Samfundsfag

Historie: Forløbet er et input til emnerne integration og ligestilling. Udgangspunktet er videointerviews med unge kvinder, der går med tørklæde i Randers.
Vi analyserer og diskuterer interviewene og eleverne får herved inspiration til at arbejde videre med integrations- og ligestillingshistorie i Danmark.

Samfundsfag: Udgangspunktet er videointerviews med unge kvinder, der går med tørklæde i Randers.
Vi analyserer og diskuterer interviewene og eleverne får herved inspiration til at arbejde videre med emnerne integration og køn og ligestilling.
Forløbet kan bruges som input til integrationsemnet eller som input til emnet køn og ligestilling eller som en bro mellem integration og køn og ligestilling.

Periode: Efter aftale frem til uge 47

Varighed: 60-180 minutter

Aldersgruppe: 1-2. g.

Fag: Historie og Samfundsfag.

Deltagerantal: Vi kan tage én klasse ad gangen

Sted: Museum Østjylland, Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Tilmelding: Kontakt David for spørgsmål, læringsmateriale og tilmelding på dld@museumoj.dk