Tag hele familien med på sjov skattejagt i Farvergården

Med sit bindingsværk, piksten og eventyrlige have emmer Farvergården i Ebeltoft af svundne tider. Det ved enhver, der har besøgt det gamle købstadsfarveri. I efterårsferien er det sidste chance i år for at lade sig opsluge af den særlig stemning, når museet inviterer alle familier med børn ud på en sjov skattejagt tilrettelagt specielt for de mindste.

Opdag, hvad der gemmer sig i byens hyggeligste gård, Farvergården, når du går på skattejagt og leder efter gårdens hemmeligheder. Også farverens charmerende privatbolig er i anledning af efterårsferien åben, så du kan få et kig ind i værelser og stuer. Fotokilde: Museum Østjylland

I har gratis adgang til Farvergården, og skattejagten er også ganske gratis.

Efterårsskattejagt i Farvergården, lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober 2023 kl. 10 - 16.
Sted: Farvergården, Adelgade 15, 8400 Ebeltoft.
Gratis.

Farvergården er åben fra juni til august og byder hver sommer mange tusinde turister på en hyggelig museumsoplevelse. I efterårsferien genåbnes den gamle gård nu i en god uges tid, og det kommer helt sikkert til at betyde liv og leben af mange besøgende i de historiske rammer.

”Farvergården er et vidunderligt sted. Går du tur gennem Ebeltofts hyggelige gader, så er et besøg i Farvergården på Adelgade et must. Stedet er virkelig med til at sætte den helt rigtige stemning af at være i en gammel købstad, og i denne nostalgiske tidslomme glemmer du hurtigt alt om motorvejskøer og prisstigninger på streamingtjenester,” smiler museumsinspektør Tina Bjerregaard, der har tilrettelagt årets hyggelige skattejagt.

Gå på opdagelse

Skattejagten fører børnefamilierne rundt på opdagelse i Farvergården – både inde og ude – hvor de skal finde frem til alt det hemmelige. Familierne får et lettilgængeligt opgaveark, og derefter er det ellers bare med at gå i gang!

”Finder I det rigtige kodeord, opdager I måske en masse, som I ikke vidste i forvejen. Det kunne være historier om dem, der gennem tiden har boet og arbejdet i Farvergården. Det kunne også være fascinerende fortællinger om, hvordan kedelige, blege stoffer blev tryllet om til metervis af stoffer i alle mulige, festlige nuancer,” forklarer museumsinspektøren.  

Skattejagten er en sjov og lærerig måde at se hele Farvergården på og samtidig få en smagsprøve på, hvordan det var at arbejde og leve på en farvergård for 100 år siden. Tina Bjerregaard lover, at hvis I kan afsløre alle Farvergårdens hemmeligheder og finde det rigtige kodeord, ja, så vanker der også en lille belønning til slut.

For mere information kontakt: Museumsinspektør Tina Bjerregaard på tlf. 4048 6530 eller på tb@museumoj.dk