Sport med David og Dagmar – en gakket teaterrundvisning

Det bliver både sjovt og skørt, når Museum Østjylland får besøg af David og Dagmar, verdens bedste danmarksmestre. De to lidt skøre sportsfolk viser rundt i museets særudstilling om sport og fortæller historier fra deres liv i sportsbranchen. Selvom de er bedste venner, så dyster de om ALT og hele tiden!

Det er ikke hver dag, du kan møde to verdensbedste danmarksmestre, så kridt skoene og kom til efterårsferie-sjov for børn på Museum Østjylland. Her vil David og Dagmar nemlig tage dig med på en rundvisning, du sent glemmer i museets aktuelle udstilling om sport. Og tænk sig - det er ganske gratis. Fotokilde: Museum Østjylland

Teaterrundvisningen er for børn fra 4 år og deres voksne og er ganske gratis.

Sport med David og Dagmar – en teaterrundvisning for børn og deres voksne,
tirsdag den 17. og onsdag den 18. oktober 2023, begge dage kl. 11 og kl. 13.
Sted: Museum Østjylland, Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C.
For børn fra 4 år og deres voksne.
Gratis.

 De to fiktive sportsnørder David og Dagmar (spillet af skuespillerne af samme navn) er måske landets mindst kendte berømtheder – og det på trods af, at de vist nok vinder alle konkurrencer, de kaster sig ud i.

”Museum Østjylland har virkelig lavet et scoop, da vi fik aftalen i stand med David og Dagmar. De to er nemlig intet mindre end verdens bedste danmarksmestre i stort set alt,” siger museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen med et glimt i øjet.

Hun opfordrer børn til at hanke op i deres voksne og besøge museet i efterårsferien. Det er nemlig ikke hver dag, at museet og byen får så fint besøg…!

Bedste venner, største sports-fjender

De to småskøre sportsnørder vil vise rundt i museets flotte sportsudstilling og fortælle historier fra deres liv i sportsbranchen. Og selvom de er bedste venner, så dyster de hele tiden og accepterer kun sejr.

De vil blandt andet udfordre hinanden i svære discipliner, såsom hvem-kan-stå-stille-længst, tørsvømning og hvem-hopper-højest. Hvem mon vinder? Og kan de vinde og tabe med samme sind?

Pokaler og autografer

Som i al sport skal der efter begge rundvisninger med David og Dagmar udnævnes en vinder, der modtager den store hyldest og den flotte pokal.

”Men det er ikke godt at sige, hvad der eller kommer til at ske, når David og Dagmar er på banen,” smiler museumsinspektøren og lover at uanset hvad, så giver David og Dagmar selvfølgelig autografer til alle børn efter rundvisningerne – og det endda på deres helt egen gakkede facon.

På opdagelse i sportens verden

Teaterrundvisningen med David og Dagmar varer cirka 30 minutter. Efter rundvisningen kan alle gæstende børn og deres voksne gå på opdagelse i museets særudstilling På banen! – Randers Freja i 125 år. Her kan de løse sjove sportsopgaver, spille bordfodbold eller bordtennis eller måske tage en boksekamp med boksebolden.

For mere information kontakt: Museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på tlf. 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk