Prøv kræfter med linoleumstryk på BMA Maltfabrikken

Snit, snit, snit. Tryk, tryk, tryk. Velkommen til en verden af linoleumstryk, når der på BMA – Bibliotek, Museum, Arkiv på Maltfabrikken to dage i juli er workshop med den populære trykketeknik.

1970’ernes store grafiske hit med det rustikke look er tilbage, og i workshoppen på Maltfabrikken får du råd og vejledning, når du laver dit eget linoleumstryk.
Det er gratis at være med, men husk at tilmelde dig på Museum Østjyllands hjemmeside.

Workshop: Lav dit eget linoleumssnit, mandag den 18. juli 2022 kl. 13 - 15 på BMA Maltfabrikken, Maltvej 8 i Ebeltoft.
Fra 12 år og op.
Gratis.
Husk tilmelding.

Workshop: Lav dit eget linoleumssnit, tirsdag den 19. juli 2022 kl. 10 - 12 og kl. 14 - 16 på BMA Maltfabrikken, Maltvej 8 i Ebeltoft.
Fra 12 år og op.
Gratis.
Husk tilmelding.

Er du født i 1970’erne eller før, kender du med garanti til linoleumssnit og -tryk! Måske havde I linoleumstryk hængende på væggene derhjemme, eller måske har du selv kastet dig ud i teknikken i formningstimerne.
Er du helt blank på, hvad linoleumstryk går ud på, så er det måske netop denne sommer, du skal tage hul på den fantastiske teknik. For uanset hvad dit udgangspunkt er, så kan du være med i workshoppen på Maltfabrikken.

Snit, hvad du vil

Dygtige Pernille Bossow fra Snit.atelier står den 18. og 19. juli klar i workshoppen, og hun er fuld af idéer og gode råd til, hvordan du kommer i gang med at snitte linoleum og får et godt resultat. Du kan lave smukke tryk, skøre tryk eller sjove tryk. Du bestemmer selv, og der vil være eksempler på mønstre, planter og former, du kan snitte og skære ud.
Efter snit kommer tryk. Du kan afprøve dit nylavede linoleumssnit og trykke på gamle patinerede bogsider, der giver et særligt flot udtryk. Måske kan du endda lade dig inspirere af en tekst fra en af bøgerne?

Tryk på bogsider

Workshoppen finder sted i smukke og inspirerende rammer, nemlig den poetiske kunstinstallation Papirhavet/Papirhaven i Støbesalen på Maltfabrikken. Papirhavet/Papirhaven består af tusindvis af gamle foldede bøger.

Efter snit kommer tryk. Du kan afprøve dit nylavede linoleumssnit og trykke på gamle patinerede bogsider, der giver et særligt flot udtryk. Måske kan du endda lade dig inspirere af en tekst fra en af de kasserede bøger?

Medbring kun dig selv

Du skal kun medbringe gåpåmod til workshoppen! BMA Maltfabrikken har sørget for alt andet, så der er materialer, knivsæt og presse til din rådighed. Regn med, at det tager 1-2 timer at lave et tryk alt efter størrelse og sværhedsgrad.
Workshoppen er åben tre gange i løbet af de to dage. Husk at tilmelde dig, hvis du være sikker på en plads.

Arrangementet er lavet i samarbejde med Snit.atelier og støttet af Kultursekretariatet, Syddjurs Kommune.

For mere information kontakt museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på tlf. 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk