Gå på opdagelse og find byens hemmeligheder i ferien

Få efterårssol i øjnene og blæst i håret, når Museum Østjylland i ferien inviterer de allermindste og deres voksne på sjove udendørsaktiviteter.

Efterårsferien byder på både guidede byvandringer for børn og byture på egen hånd. Efter en efterårstur rundt i Grenaa som by-detektiv, er det skønt at komme indenfor på museet og udforske udstillingen MIG & MIN BY. Særudstillingen er målrettet de mindste museumsgæster og fyldt med aktiviteter, der opfordrer til leg og sjov. Fotokilde: Museum Østjylland

Tag på guidet byvandring i børnehøjde, hvor I sammen med formidler Pernille bliver klogere på byen Grenaa. Er humør og temperament mere til at gå på eventyr på egen hånd, så sender museet familier rundt i byen udstyret med kuffert, bykort, opgaveark og lup.
Alt er gratis – husk tilmelding til byvandringerne med guide.

Efterårsbyvandring for børn og deres voksne, tirsdag den 17. og onsdag den 18. oktober 2023, begge dage kl. 10 - 11.
Mødested: Museum Østjylland, Søndergade 1, 8500 Grenaa.
Gratis.
Husk tilmelding på museumoj.dk under ”Det sker”. Her finder du også mere information om byvandringerne.

På sporet af MIG & MIN BY – sjov byvandring på egen hånd for børn og deres voksne, lørdag 14. oktober - søndag 22. oktober 2023, alle dage kl. 10 - 16.
Mødested: Museum Østjylland, Søndergade 1, 8500 Grenaa.
Gratis.

På byturene på egen hånd leder I efter spor, der afslører, hvad byen er for en størrelse, og hvordan den ser ud i børnehøjde. I byen er der mennesker, huse, gader, biler, dyr og legepladser, men byen har også mange hemmeligheder og historier, der gemmer sig både over og under jorden.

”Det er helt klart en fordel at være lille og nysgerrig. Byturene er nemlig tilrettelagt med snedige opgaver, som især vores allermindste gæster vil være gode til at løse. Vi ved, at netop de er meget nysgerrige og kigger godt efter – også på steder de voksne aldrig opdager,” smiler museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen.

Byens mindste borgere er vigtige

Byturene rundt i Grenaa med guiden Pernille er et led i Museum Østjyllands store indsats for sine mindste gæster. Gennem det seneste halve år har museet arbejdet med et omfattende projekt, MIG & MIN BY, der sætter fokus på børn og medborgerskab.

”Museet vil gerne klæde de mindste borgere på, så de får en forståelse for, hvad det vil sige at være borger i en by. Samtidig vil vi vise dem, at de er lige så vigtige for fællesskabet som de større medborgere”, forklarer museumsinspektøren.

Byturene med guide er rettet mod børn i alderen 4 - 8 år og deres voksne, og turene varer en lille time.

MIG & MIN BY – byen set i børnehøjde

Giver byturene – på egen hånd eller med guide – blod på tanden i forhold til at lege by-detektiv, har museet andre sjove aktiviteter, der kredser om byen som tema, og som også henvender sig til museets yngste gæster.

”På museet har vi for tiden en skøn børneudstilling MIG & MIN BY for børn i alderen 2 - 8 år og deres familier. Og jeg skal da lige love for, at det har været en populær udstilling! Museet har haft flere tusinde unge gæster, siden udstillingen åbnede i juni, så sig ikke, at børn ikke interesserer sig for at være aktive borgere i en by,” siger Helle Lebahn Bentzen.

I særudstillingen kan børn besøge torvet og pølsevognen eller lege købmand i udstillingens sjove butikker. De kan også gå på opdagelse og se, hvad der mon gemmer sig under byen.

Projekt MIG & MIN BY er støttet af Nordea-fonden og udviklet af Museum Vestsjælland og Vardemuseerne.

For mere information kontakt: Museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på tlf. 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk