Tryl julepynt frem af gamle flakoner og salmebøger

I år kan du forny din samling af julepynt med bæredygtigt julepynt, når gamle salmebøger og hæklede flakoner får nyt liv.

Kun det fineste pynt er godt nok til dit hjem. Og du kan selv lave det! Lad disse fine hæklede kugler eller florlette engle pynte på dit juletræ, i dit vindue eller på en gren i stuen. Pynten er lavet af aflagte flakoner og salmebøger, og du kan lære hvordan på workshoppen på Museum Østjylland den 28. november. Fotokilde: Museum Østjylland

Det er Museum Østjylland, der inviterer indenfor til workshoppen, hvor du en hyggelig novemberaften kan fremtrylle flyvske papir-engle og hjemmehæklede julekugler af genbrugsmaterialer.
Vær med til at julehygge med museets to medarbejdere Jette Larsen og Helle Thomsen, der vist nok er verdensmestre i at lave flot og unikt julepynt!

Workshop: Julepynt med hæklenål og salmebog, torsdag den 28. november 2019 kl. 19 - 21 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Billet inkl. kaffe, kage og materialer 75 kr. 

Jette Larsen og Helle Thomsen har været rundt i Randers’ mange genbrugsbutikker og på lokale loppemarkeder for at finde bunker af hæklede mellemlægsservietter og kasserede salmebøger. Disse gode sager bliver i workshoppen transformeret til årets bæredygtige julepynt.

”Det er både sjovt og giver rigtig god mening at omdanne traditionelle brugsgenstande til fine julekugler og luftige engle. Både gamle salmebøger og flakoner ligger jo i hobetal rundt omkring i de små hjem. Vi kan lige så godt få dem i gang igen! ” siger de to krea-damer Jette Larsen og Helle Thomsen samstemmende.

Gæster til workshoppen er meget velkomne til at bruge af museets materialer. Men man er naturligvis også velkommen til at medbringe egne flakoner og salmebøger.

H.C. Andersen kunne også

Hjemmelavet julepynt har lange traditioner, og pynten vækker glæde år efter år, når det hives op af de hengemte kasser. Det flettede julehjerte har over 150 år på bagen og er efter sigende opfundet af selveste H.C. Andersen. I 1860’erne flettede han nemlig Danmarks første julehjerte i gult og grønt papir.

”Vi håber, at den gamle digters kreative ånd kommer over gæsterne, når de besøger vores kreative værksted den 28. november, ” smiler Jette Larsen og Helle Thomsen.

Kaffe, kage og julehygge

Ingen jule-workshop uden lidt godt til ganen, så der er naturligvis kaffe på kanden og kager på fadene til gæsterne. De to krea-damer står klar med gode råd og moralsk opbakning, når det går løs med englefoldning og flakoner, der formes til kugler over oppustede balloner.

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2484 0188 eller på lba@museumoj.dk