Sommeraktiviteter gør dig klogere - på den sjove måde!

Gennem hele sommerferien vrimler det med sjove oplevelser i udstillingerne på Museum Østjylland i Kulturhuset. Museet har lagt sig i selen for at gøre det lidt sjovere og lettere at gå på museum for børn og barnlige sjæle.

Se, tegn og fortæl-hæftet er fyldt med sjove aktiviteter, der gør dig lidt klogere på fotografiets historie og på at se på fotografier. Du finder hæftet i fotoudstillingen I skyggen – det er ganske gratis, og du kan lege med hele sommeren. Fotokilde: Museum Østjylland

Gå for eksempel på opdagelse i museets fotoudstilling I skyggen, hvor du kan se, lytte og fotografere. Eller tag på oldtidsjagt og find Lillefolket gemt i revner og sprækker i oldtidsudstillingen Livet ved Fjorden.
Det er sjov, det er lærerigt – og så er det gratis.

Se, lyt og fotografér med de første kvindelige fotografer, den 26. juni - den 8. august 2021 kl. 10 - 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Jagten på Lillefolket, den 26. juni - den 8. august 2021 kl. 10 - 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Mandage lukket.
Gratis adgang.

Sommerferien er lang, og ikke alle dage er egnede til strand og svømmefødder. På Museum Østjylland kan du i ferien prøve kræfter med udstillingernes særlige aktivitetsspor, der giver dig og hele familien sjove og spændende oplevelser. Få åbnet øjnene for ting, du ellers aldrig ville have opdaget, og som gør dig meget klogere på historien – på den sjove måde.

Leg med fotos og iscenesættelse

I ferien kan du for eksempel gå på opdagelse i museets flotte fotoudstilling I skyggen – De første kvindelige fotografer med aktivitetshæftet Se, tegn og fortæl. Medbring gerne en smartphone med kamera.

”Vi har lavet en række sjove opgaver, der får dig til at se på fotografier på en ny måde. Du kan blandt andet scanne QR-koder og hoppe på lydsporet, der giver dig en øjenåbner med lyd, ” fortæller museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen, der glæder sig over at kunne tilbyde sommerferieramte børn og deres familier et alternativ til brætspil, YouTube eller lidt for lange dage i sommerhuset.

Du kan i fotoudstillingen også besøge fotoatelieret og iscenesætte dig selv og din familie med skønne rekvisitter bag en megastor billedramme. Slut af med at dele din billedhilsen på museets online-gæstebog.

Gemmer sig i revner og sprækker

Sommeren på museet i Kulturhuset byder også på en sjov oldtidsjagt for hele familien. Udstyret med et kort over oldtiden bliver du sendt ind i udstillingen på jagt efter Lillefolket, et lillebitte og knuselskeligt oldtidsfolk, der gemmer sig i revner, hule træer og sprækker. Kan I mon finde dem? Og kan I løse de opgaver og missioner, I bliver sendt ud på?
Fælles for alle aktiviteter er, at de er ganske gratis, ligesom der også er gratis adgang til museet.

For mere information kontakt museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk