Lukkede døre på museet men stadig masser af oplevelser

Selvom du i øjeblikket ikke kan besøge Museum Østjylland fysisk, byder museet stadig på sjove og hyggelige oplevelser i vinterferien – i år foregår det hele bare digitalt!

Vinterferien byder på trods af nedlukningen på oplevelser for hele familien. I ugens løb kan du blandt andet høre to middelalderarkæologer fortælle om skeletter. Hvordan kan arkæologerne for eksempel se, hvad et menneske er død af, når det har ligget i jorden i 800 år? Find foredraget på museumoj.dk onsdag den 17. februar kl. 10. Fotokilde: Museum Østjylland

I feriedagene kan du tage på tur i Nordeuropas eneste bevarede købstadsfarveri, komme til online-koncert for hele familien, høre om middelalderskeletter og lære at lave dit eget flotte armbånd.
Alle aktiviteter er gratis, og der er noget for både børn og voksne. Gå ind på museets hjemmeside, kig under ”Kalender” og find her din museumsoplevelse i vinterferien!

Online museums-oplevelser i vinterferien:

  • Virtuel omvisning i et unikt købstadsfarveri, tirsdag den 16. februar 2021 kl. 15 - 15.45.
  • Hvad de døde fortæller – online-fortælling, onsdag den 17. februar 2021 kl. 10 - 10.30.
  • Kysten er klar – online-koncert for børn i Norddjurs, torsdag den 18. februar 2021 kl. 15 - 16.
  • Lav dit eget armbånd, lørdag den 13. - søndag den 21. februar 2021.

Alle arrangementer findes via museets hjemmeside og Facebook-side.

Link til Museum Østjyllands facebookside

Vinterferien plejer at være en uge, hvor utroligt mange gæster lægger vejen forbi Museum Østjyllands afdelinger i Randers, Grenaa og Ebeltoft. I år er dette jo desværre ikke muligt. Men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan få gode museumsoplevelser i din ferie.

”Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke kan invitere indenfor på museerne til sjove aktiviteter og gode ferieoplevelser, som vi plejer. I stedet glæder vi os til at møde museets gæster online, hvor de trygt og godt kan følge med i forskellige aktiviteter for hele familien hjemme fra stuerne! ” fortæller museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen, der selv kommer til at stå bag kameraet og filme de digitale tilbud til feriefolket.
Videoerne kan også efter streaming ses via museumoj.dk og museets Facebook-side.

Kig rundt i farveriet fra din stue

På denne tid af året er Farvergården i Ebeltoft lukket for gæster. Det er den blandt andet, fordi der ikke er indlagt varme i hverken beboelse og farveri, så det ville være en kold og klam fornøjelse at besøge gården nu!
Men med dagens livestream får du nu mulighed for at komme på en omvisning i det enestående farveri i Farvergården, mens du sidder lunt og godt foran skærmen!
Hør fortællingen om eksotiske farvestoffer, skoldhedt vand og hårdt knokle-arbejde. Det er museumsinspektørerne Lea Glerup Møller og Jesper Nørskov Pedersen, der er trukket i det uldne undertøj og de forede støvler og tager dig med på en digital tur i det gamle farveri. Omvisningen er for voksne.

Lyt, de døde fortæller!

Museum Østjyllands arkæologer udgraver masser af skeletter, og jævnligt kommer der skeletter til syne ved bygge- og anlægsarbejder inde i de gamle byer. Skeletterne dukker især frem omkring middelalderlige kirker og klostre, også i Randers.
Mød de to middelalderarkæologer Inger Marie Hyldgård og Lisette Berg Andersen på til en online-fortælling, når de fortæller om, hvordan man udgraver et skelet fra middelalderen.
Der streames via Facebook Live og linkes fra museumoj.dk.
Få svar på spørgsmål som: Hvordan kan man se, hvor gammel et menneske var, da det døde, når det har ligget i jorden i 800 år? Og hvordan kan man se køn og årsagen til, at personen døde? Hvordan var datidens begravelsesritualer? Og hvordan føles det mon at stå med et menneskekranie i hånden?!
Foredraget er for store børn og voksne.

Lav juveler af ting fra rodeskuffen

Du behøver ikke dyre glasperler og komplicerede låse for at lave et flot og personligt armbånd! Kig i rodeskuffen derhjemme og brug nogle af de materialer, som du alligevel har liggende: Garn, muresnor, perler af små stumper sugerør, knapper, lerperler brændt på bål i haven, spiralformet perler af metaltråd fra papirklips osv. Brug utraditionelle materialer og genbrug og lad fantasien folde sig ud, når du laver juveler sammen med venner eller familien.
På museets hjemmeside finder du en lettilgængelig vejledning med trin for trin-anvisninger. Her kan du også se eksempler på forskellige armbånd.

Kysten er klar til familie-koncert

Bor du i Norddjurs så grib chancen i vinterferien til at høre sangene fra bogen Kysten er Klar, som fortæller fantastiske, dramatiske og sjove historier fra Djurslands kyst. Musiker og sanger Mikkel Nordin Frost synger og fortæller på museumoj.dk den 18. februar.

For mere information kontakt museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen på 5172 8055 eller på jnp@museumoj.dk