Luke, Leia og Yoda indtager Museum Østjylland

Det er efterhånden over 40 år siden, at Star Wars-sagaen så dagens lys og blev et nyt yndlingsfantasiunivers for mange mennesker. Derfor må det være på høje tid, at Museum Østjylland nu udstiller de velkendte figurer fra "en fjern, fjern galakse for meget længe siden”.

Benny Rays legetøj i form af figurer fra Star Wars er kommet på tour og udstilles nu på Museum Østjylland. Museet har fundet plads til legetøjet fra 1970’erne og 1980’erne, og museumsinspektør Lisette Berg Andersen håber og tror, at særligt mange fædre og sønner vil lægge vejen forbi udstillingen! Fotokilde: Museum Østjylland

Udstillingen åbner den 6. april og består af store mængder Star Wars-legetøj, som Star Wars-fan og inkarneret samler Benny Ray fra Randers har samlet siden barnsben. 

Udstilling: Star Wars – En legetøjssamling, lørdag den 6. april – søndag den 14. april 2019 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Der er gratis adgang til udstillingerne.

Museum Østjylland i Kulturhuset har været så heldig at låne Benny Rays højt elskede legetøjssamling af Star Wars-effekter primært i form af figurer fra det populære univers. Benny Ray arbejder til dagligt i Nordisk Films biograf på Thors Bakke i Randers, men de fleste kender ham nok bedre som manden bag Danmarks største Star Wars- og science fiction-messe SCI-FI-CON.

”Nogle spørger måske sig selv, om det er en opgave for et dansk kulturhistorisk museum at udstille figurer fra en amerikansk science fiction-serie. Men børns legetøj og deres glæde ved nye og spændende trends skal vi som kulturhistorisk museum tage seriøst og derfor også meget gerne udstille. Og med Star Wars-figurerne har fascinationen endda spredt sig til mange voksne! ” forklarer udstillingens tilrettelægger Lisette Berg Andersen.

Tag shuttlebus til legetøjsudstilling

Når Randers i april lægger navn og lokaliteter til den årlige ”En by i galaksen”-festival, samles blandt andre fantasy- og science fiction-entusiaster igen i Arena Randers. Her kan de svælge i film-merchandise, møde udklædte figurer og dykke ned i legetøjets og tegneseriernes verden.
En shuttlebus kører lørdag i pendulfart mellem Arena Randers og Kulturhuset med flere stop undervejs.
Hopper du af bussen ved Jens Otto Krags Plads, er turen til Star Wars-udstillingen i Museum Østjylland i Kulturhuset ganske kort. Her kan du se vintagelegetøj fra Star Wars i ti stopfulde montrer. Montrerne er spækket med detaljerede figurer af Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Jabba og R2D2. Flere af figurerne er i originale æsker.
Samler Benny Ray har valgt at have særlig fokus på figurerne fra årene 1977-1985 og dermed fra de første film.

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk

Følg de mange aktiviteter under En by i galaksen-festivalen på www.enbyigalaksen.dk

”Kalder alle jediriddere… med Star Wars og science fiction-genren som omdrejningspunkter, byder vi på april-dage med udstillinger, workshops, koncert, foredrag, debat og science fiction-messe. Science fiction og Star Wars appellerer både til voksne og børn. Det handler om at gribe lysten til at lære og lege - og ikke mindst til at blive en del af de store fortællinger om livet, døden, det at blive voksen, og den grundlæggende kamp mellem det gode og onde. Kom og vær blandt ligesindede i Randers – en by i galaksen.”