Kvinder fra Randers fortæller om at gå med tørklæde

En række unge muslimske kvinder medvirker i udstillingen og projektet, hvor de blandt andet er filmet, mens de fortæller om deres liv med tørklædet. Oplev udstillingen Mit Tørklæde – Mit Valg på Museum Østjylland i Randers Ugen den 15. – 26. august.

Debatten for og imod tørklæder går livligt i medierne. Men har du nogensinde selv haft en snak med muslimsk kvinde, der går med tørklæde? Hvad betyder det for hende? Det får du mulighed for at få et indblik i nu.

I Randers Ugen præsenterer Museum Østjylland udstillingen Mit Tørklæde – Mit Valg, der er en del af et større projekt. I udstillingen kan du se videoer med kvinder fra Randers, der fortæller om at gå med tørklæde. Oplev også giner med tørklæder sat op af flygtninge og små portrætter, som elever på Randers Sprogcenter har lavet af sig selv.

Udstilling: Mit Tørklæde – Mit Valg den 15. – 26. august 2018 kl. 10 – 16 (mandag lukket) på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Udstillingsåbning onsdag den 15. august kl. 14, hvor det er muligt at møde nogle af folkene bag projektet. Alle er velkomne.

Ildsjælene bag udstillingen er historiker David Lebovitch Dahl og Sice Juel Hansen, som har en baggrund indenfor kulturformidling og underviser på en sprogskole for flygtninge og indvandrere.

”Hvis man undgår at snakke om det, man ikke kender, kan det blive til noget, man er utryg ved. Derfor er dialog så super vigtig, og det har været vores afsæt for at lave denne udstilling – at se hinanden i øjnene og mødes med nysgerrighed,” forklarer Sice Juel Hansen.

Fællesskab på tværs

Udstillingen er en forsmag på et større projekt, der folder sig ud på Museum Østjylland i foråret 2019. Projektet undersøger de vilkår og værdier, der har betydning for at unge kvinder går med tørklæde i dag. Det handler blandt andet om identitet, mode, ligestilling og politik.

”Vi er i gang med at lave nogle spændende uddannelsesforløb om integration og ligestilling. Forløbene er målrettet historie- og samfundsundervisningen på ungdomsuddannelserne og undervisningen i dansk kultur og sprog på sprogskolerne. Vi håber meget, at udstillingen og forløbene bliver godt modtaget i Randers, og at de vil styrke fællesskabet på tværs af folk og institutioner i byen,” fortæller David Lebovitch Dahl.

Forløbene bliver tilbud, som alle ungdomsuddannelser og sprogskoler i Randersområdet kan deltage i.

Projektet er støttet af Region Midtjylland, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Spar Nord Fonden og Politiken-Fonden.

Der er gratis adgang til udstillingen og til museet.

For mere information kontakt historiker og projektleder David Lebovitch Dahl på 2947 0450 eller dld@museumoj.dk eller projektleder Sigrid Cecilie Juel Hansen (Sice) på 2299 4903 eller sch@museumoj.dk.