Konservatorer viser herligheder og håndelag til Åbent Hus

Sværd tærede af rust, sarte tekstiler og lerpotter i 100 stykker. Konservatorer arbejder hver dag på at redde fortidens genstande og dermed bevare vores fælles kulturarv. Nu kan du få et fascinerende kig bag kulisserne i konserveringsværkstederne på Museum Østjylland, når der er Åbent Hus for alle interesserede i efterårsferien. Det er også for børn! Der serveres kaffe, saft og kage, og det hele er ganske gratis.

Kig indenfor hos de flinke og dygtige konservatorer på Museum Østjylland, når dørene i efterårsferien åbnes for årets Åbent Hus-arrangement. Det er både for voksne og for børn, og du får et spændende indblik i konservatorernes magiske arbejde med fortidens genstande. – Og så serveres der lækker kage! Fotokilde: Museum Østjylland

Åbent hus i Konserveringen – et kig ind i konservatorernes magiske verden, tirsdag den 18. oktober 2022 kl. kl. 11 - 14 på Museum Østjylland i Kulturhuset, Stemannsgade 2 i Randers.

Benyt museets kælderindgang til Kulturhuset i Carøesgade (ved J. O. Krags Plads).

Gratis.

 

En konservators arbejde er oftest usynligt. Samtidig er konservatorens arbejde en absolut forudsætning for, at museets mange genstande ikke forfalder eller bliver til det rene støv! Dette usynlige, men vigtige og fascinerende arbejde, kommer du helt tæt på til Åbent Hus-arrangementet, hvor museets konservatorer løfter sløret for, hvad de går og arbejder med.

”En konservator har et meget afvekslende job. Den ene dag sidder vi meget forsigtigt og lirker et arkæologisk fund ud af en jordknold. Den næste dag lægger vi maling på en væltepeter eller sætter ting på plads på magasinet med en truck! ” smiler overkonservator Karen Woer.

Hvad arbejder konservatorerne med lige nu?

Konservatorerne viser til Åbent Hus-arrangementet nogle af deres aktuelle arbejdsopgaver for dagens nysgerrige gæster.

”Vi fortæller blandt andet om arbejdet med arkæologi, fordi vi lige nu arbejder på urner fra forskellige jernaldergravpladser. Vi arbejder også stadig med de mange genstande fra udgravningen på Thors Bakke. Der er blandt andet mange fine, gamle mønter, ” fortæller Karen Woer.

Juleforberedelser og noget for børnene

Julen er altid en travl tid. Men i konservatorværkstederne på Museum Østjylland falder juletravlheden ikke i november og december som hos os andre, men derimod allerede i det tidlige efterår! Derfor kan du som gæst til Åbent Hus-arrangementet i efterårsferien se nogle af museets julerier i år. De søde, gamle nisser til årets juleudstilling bliver blandt andet kigget efter og gjort klar til julefesten!

”For børnene er der i år også mulighed for at lege Konservator for en dag, når vi slår dørene op. Og så bliver der naturligvis kræset op med saft, kaffe og kage til alle gæster! ” lover overkonservator på Museum Østjylland, Karen Woer.

Husk at benytte museets kælderindgang til Kulturhuset i Carøesgade (ved J. O. Krags Plads), når du kommer til Åbent Hus hos konservatorerne. Så kommer du direkte ind i deres værksteder!

For mere information kontakt overkonservator Karen Woer på tlf. 2362 2871 eller på kw@museumoj.dk