Hold da helt vinterferie – i oldtiden!

Hyggelig vinterferie i år 2020 bliver pludselig til vild bondestenalder, når der er gang i ferieaktiviteterne for børn på Museum Østjylland.

For stenalderfolket var jagten livsnødvendig, så de kunne skaffe mad, men jagten havde også stor rituel betydning. Måske har amuletter af naturens materialer haft betydning for, hvilket dyr der blev fanget eller for jægerens mod. Lav dine egne jagtamuletter i workshoppen på Museum Østjylland i vinterferien og lad dem beskytte dig fra nutidens farer. Fotokilde: Museum Østjylland

Tag med på familieomvisning i den nyåbnede særudstilling Bjørneklanens Ø om Djurslands vilde stenalder, lav fine jagtamuletter i ferieworkshoppen eller oplev en dramatisk forestilling om åndernes verden i stenalderen.
Alle aktiviteter er gratis.

Forestillingen Åndernes Verden, onsdag 12. februar 2020 kl. 10.30 - 11.15.
Bestil dine gratis billetter på museumoj.dk under ”Kalender”.

Lav stenalderens jagtamuletter i din vinterferie, onsdag 12. februar og torsdag den 13. februar 2020 kl. 11.30 - 14.

Familierundvisning i Bjørneklanens Ø, torsdag den 13. februar 2020 kl. 10 - 11.

Alle aktiviteter er på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Gratis adgang.

I bondestenalderen for over 4.000 år siden gik det vildt for sig på Djursland. Stenalderfolket afholdt shamanistiske ceremonier på en hellig ø – et sted, hvor der i arkæologiske udgravninger er fundet bjørnekranier, lerkar og måske endda Danmarks første tegning af et menneske!
Udstillingen Bjørneklanens Ø er en dramatisk udstilling, der byder på mange spændende oplevelser i vinterferien.

Et skelet på krogen

Onsdag i vinterferien kommer den dragende fortæller Jesper La Cour og (u)hygger på museet, hvor han slår sig ned i Bjørneklanens Ø.

”Hans mund og krop vil helt sikkert arbejde på højtryk for at gøre åndernes verden levende for publikum, når han dramatiserer fortællingen om Skeletkvinden, ” forsikrer museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

Særudstillingen lægger op til at tale om ånder og shamanisme i stenalderen, og Jesper la Cour drager paralleller til fangerkulturen i Grønland, hvor Skeletkvinden boede.
Den lidt uhyggelige historie om fiskeren, der fik et skelet på krogen, egner sig bedst til børn over fem år.
Bestil de gratis billetter til forestillingen på museets hjemmeside. 

Lav amuletter, der passer på dig

Onsdag og torsdag formiddag er det igen de mystiske stenalderfolk, der er i fokus. Men det er du også. I museets smykkeworkshop kan både børn og voksne nemlig lave smukke jagtamuletter af skind, perler og fjer, som I bagefter må tage med hjem.

”Vi nutidsmennesker går ikke så ofte på jagt, som stenalderfolket gjorde. Men amuletter til at beskytte os mod de farer, som et storbyliv byder på, er da bestemt også meget gode at have, ” smiler Lisette Berg Andersen.  

Familierundvisning i Bjørneklanens Ø

Med bjørnekranier, shamaner og trommens kraft er der lagt op til en sanselig familierundvisning i museets særudstilling om bjørnekulten på Djursland. Følg fortælleren rundt i udstillingen og få blandt meget andet styr på, hvad bjørne spiste i stenalderen? 

Få også svaret på, hvorfor det var nødvendigt at hive tænder ud på en masse nulevende mus for at konstatere, om der levede bjørne på Djursland i stenalderen eller ej.
Få svarene på disse og andre spørgsmål om torsdagen i vinterferien i denne familierundvisning, hvor gæster i alle aldre er velkomne.

For mere information om ferieaktiviteterne på Museum Østjylland kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2484 0188 eller på lba@museumoj.dk