Gå på jagt efter maltmus med sprogører

Hvem kan tænke på Maltfabrikken uden samtidig at forestille sig korn, øl – og masser af piblende mus? På BMA Maltfabrikken findes en ganske særlig slags mus – nemlig de finurlige maltmus, som mange børn kender! De findes som arbejdermus, kontormus, eventyrmus og fabrikantmus og har levet på fabrikken i over 100 år.

Udstyret med et kort over Maltfabrikken sendes hele familien rundt i BMA på jagt efter fabrikkens knuselskelige maskotter, de små maltmus. Legen er gratis og kan nu nydes både på dansk, engelsk og tysk. Fotokilde: Museum Østjylland

Som noget ganske nyt har folkene på BMA - Bibliotek, Museum og Arkiv opdaget, at de små maltmus taler flere sprog! Musene er såmænd blevet flersprogede, så engelsk- og tysktalende gæster på BMA også kan forstå de søde små.

På sporet af maltmusene nu på dansk, engelsk og tysk, lørdag den 26. juni til søndag den 29. august 2021, alle dage kl. 10 - 18 på BMA Maltfabrikken, Maltvej 8 i Ebeltoft.

Aktiviteten er gratis og foregår på egen hånd.

Maltmusene er fabrikkens små finurlige maskotter, som knuselskes af store og små, og som bor i revner og sprækker rundt om på Maltfabrikken.

”For ganske nylig på en stille lørdag opdagede en medarbejder fra BMA ved en tilfældighed, at de små gnavere – udover at være udstyret med en næse for både korn og øl – også er udstyret med ganske veludviklede sprogører! ” fortæller en overrasket museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen.

”Det viser sig, at vores små maltmus ikke kun taler dansk – de gebærder sig fint på både engelsk og tysk! ”

Tyske Dieter og engelske Annabelle

Efter opdagelsen tog de gode folk på BMA en hurtig beslutning. Skulle de ikke også give engelsk- og tysktalende gæster mulighed for at opleve den sjove musejagt, som hidtil kun har været tilgængelig på dansk? Svaret var enkelt. Selvfølgelig skulle de det!

”Så hvis du har tyske Dieter eller engelske Annabelle på sommerbesøg, så er sproget ikke længere en hindring. Vores skønne musejagt findes nemlig på dansk og nu også på tysk og engelsk. Og det er jo i grunden ret heldig, da mange udenlandske gæster besøger Maltfabrikken, især her om sommeren, ” forklarer museumsinspektøren og byder kommende gæster velkommen, welcome og willkommen og håber, at rigtig mange familier vil finde vej til BMA Maltfabrikken og få en dejlig oplevelse.

For mere information kontakt museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk