Gå på ferie-jagt efter overraskende oldtid og fede fotos

Jagtsæsonen går ind på Museum Østjylland i efterårsferien, og alle kan være med! Er du til flotte flintøkser og vilde vikinger, så er oldtidsjagten noget for dig. Her jagter du det finurlige Lillefolk, der gemmer sig i udstillingen Livet ved Fjorden.

Eller måske er fotografi og fine fortællinger mere dig. Så gå på opdagelsen i museets fotoudstilling I skyggen, bevæbnet med smartphone og skyd dine egne fotografier.
Har du masser af gå-på-mod og ferietid, så tag begge oplevelser. Det er sjovt, du bliver klogere, og det er ganske gratis.

Se, lyt og fotografér med de første kvindelige fotografer, den 16. - 24. oktober 2021 kl. 10 - 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Jagten på Lillefolket, den 16. - 24. oktober 2021 kl. 10 - 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Mandag den 18. oktober er ekstraordinært åben på museet.
Gratis adgang.

Efterårsferien er over os med efterårsvejr og tid til hygge og leg. På Museum Østjylland kan du gå på opdagelse i museets udstillinger ved at vælge de særlige aktivitetsspor, der er lavet til børn og deres familier.
Du bliver bevæbnet med kort over udstillingen og aktivitetshæfter og sendt ud for at finde flotte museumsting og løse spændende opgaver. Her får du åbnet øjnene for ting, du ellers aldrig ville have opdaget, og som gør dig klogere på historien. Samtidig får du og hele familien sjove og spændende ferieoplevelser sammen.

På fotojagt med kamera

Du kan for eksempel gå på fotojagt i museets flotte fotoudstilling I skyggen – De første kvindelige fotografer med aktivitetshæftet Se, tegn og fortæl. Medbring gerne en smartphone med kamera.

”Vi har lavet en række sjove opgaver, der får dig til at se på fotografier på en ny måde.
Du kan blandt andet scanne QR-koder og hoppe på lydsporet, der giver dig en øjenåbner med lyd, ” fortæller museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen, der glæder sig over at kunne byde børn og deres familier indenfor til nogle hyggelige og lærerige timer på museet.

I fotoudstillingen kan du også besøge fotoatelieret og iscenesætte dig selv og din familie med rekvisitter bag en megastor billedramme. Slut af med at dele din billedhilsen på museets online-gæstebog.

Gemmer sig i revner og sprækker

Efterårsferien på museet i Kulturhuset byder også på en sjov oldtidsjagt for hele familien. Udstyret med et kort over oldtiden bliver du sendt ind i udstillingen på jagt efter Lillefolket, et lillebitte og knuselskeligt oldtidsfolk, der gemmer sig i revner, hule træer og sprækker.
Kan I mon finde dem? Og kan I løse de opgaver og missioner, I bliver sendt ud på?

Fælles for alle aktiviteter er, at de er gratis, ligesom der også er gratis adgang til museet.

For mere information kontakt museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk