Ebeltoft Byhistoriske Arkiv er åbent igen – nu i Maltfabrikken!

Efter måneders nedlukning af Ebeltoft Byhistoriske Arkiv kan du nu igen besøge arkivet, der er genåbnet i fantastiske omgivelser – nu på Maltfabrikken.

Der er en ren skattekiste af viden om fortidens mennesker og deres liv, der gemmer sig på Ebeltoft Byhistoriske Arkiv i BMA. I de nye omgivelser på Maltfabrikken kommer det historiske materiale rigtig til sin ret, så det nu er nemmere for alle borge-re og turister at finde ønskede oplysninger. Arkivet er ekstraordinært åbent alle tirs-dage og torsdage hele sommeren. Foto: Ebeltoft Byhistoriske Arkiv

Arkivet er rykket ud af den mørke kælder under Brandpunktet ved brandstationen og ind i et hus med lys, plads og mageløs udsigt. ”Det bliver virkelig en helt anderledes oplevelse for arkivets brugere at komme her op i BMA i Maltfabrikken. Folk kan godt glæde sig til en helt anderledes arkiv-oplevelse – hvis de da ikke allerede har været et smut forbi. Vi har nemlig haft utrolig mange besøgende her de første dage, ” smiler arkivar på Ebeltoft Byhistoriske Arkiv, Martin Mauritzen, der selv dagligt glæder sig over sit nye arbejdssted.

Arkiv er åbent hele sommeren

Maltfabrikken inklusiv BMA åbnede officielt den 26. juni, og mange lokale og turister har allerede kigget indenfor i den i koniske bygning. Fremover kan slægtsforskere, historikere og alle andre interesserede igen komme på besøg på arkivet. ”Og i anledning af åbningen af BMA og Maltfabrikken har vi faktisk besluttet at holde ekstraordinært åbent for publikum hele sommeren alle tirsdage og torsdage kl. 11 - 14.,” fortæller Martin Mauritzen, der opfordrer alle til at lægge vejen forbi den spændende bygning og se, hvad arkivet kan byde på.

Lettere tilgængelighed

Ebeltoft Byhistoriske Arkiv har hermed afsluttet de sidste måneders store arbejde med at flytte hyldemeter efter hyldemeter, så medarbejderne nu igen kan komme i gang med ”det rigtige” arkivarbejde. Det er nemlig at indsamle, bevare og formidle Ebeltoft og omegns historie. ”Arkivets materialer er i de nye omgivelser her i Maltfabrikken blevet meget lettere tilgængeligt for alle, der er interesserede i gode Ebeltoft-historier. Og dem er der virkelig mange af, ” siger Martin Mauritzen og slår fast: ”Det, som nu møder arkivets gæster her i BMA, er et moderne arkiv i historiske omgivelser! ”

Ebeltoft Byhistoriske Arkivs nye adresse er Maltfabrikken, Maltvej 8, 1. sal, 8400 Ebeltoft. Arkivet er åbent for ekspedition tirsdage og torsdage kl. 11 - 14.

For mere information kontakt arkivar Martin Mauritzen på ebeltoft.byhistoriske.arkiv@museumoj.dk eller på 92434973.