Der var engang en digterpræst i Spentrup…

Steen Steensen Blicher. Siger det navn dig noget? Måske tænker du på en støvet og forældet forfatter, men i det meste tager du fejl. Blicher var ganske rigtigt forfatter, og han levede for mange år siden, men han var også en fremsynet og spændende mand, som kan inspirere os den dag i dag!

I løbet af aftenen vil museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen (billedet) og sognepræst Peter Ulvsgaard fortælle nogle af de mange mere eller mindre sande historier om Steen St. Blicher og hans tid som præst i både Spentrup og Thorning ved Kjellerup. Fotokilde: Peter Ulvsgaard

Gå med på en underholdende tur i digterpræsten Steen St. Blichers fodspor, når Museum Østjylland og sognepræst Peter Ulvsgaard inviterer på omvisning med fortællinger om Blicher og hans tid i området nær Spentrup Kirke.
Det er ganske gratis at være med, men husk at tilmelde dig på museets hjemmeside.

Byvandring: På sporet af Steen Steensen Blicher, torsdag den 16. september 2021 kl. 18.30 - 20.30 ved Spentrup Sognegård, Stationsvej 45, 8981 Spentrup.
Gratis. Der serveres kaffe og småkager. Arrangement er udsolgt.

Engang boede en af Danmarks mest kendte og elskede forfattere, Steen St. Blicher, i Spentrup, hvor han gennem mange år var præst, og hvor han døde i 1848.
På turen den 16. september hører du nogle af de mange historier fra 1800-tallet og kommer måske i løbet af aftenen lidt tættere på aftenens spændende hovedperson.

Provokerede borgerskabet

Steen St. Blicher og hans samtid var præget af romantikken, voldsomme krige, statsbankerot og et spirende ønske om demokrati.

”Selvom mange i dag nok forbinder Blicher med noget lidt støvet og gammeldags, som man var tvunget til at læse i skolen, så var han på mange måder et fremsynet og spændende menneske. Et menneske, som dengang var med til at gøre litteraturen tilgængeligt for et bredere publikum, og som tog del i de spirende tanker om demokrati og grundlov. Samfundsændringer, som han dog aldrig selv kom til at se blive realiseret, ” fortæller Jesper Nørskov Pedersen.

Han lover, at der også bliver tid til nogle af de røverhistorier, som knytter sig til Blichers tid i både Spentrup og Thorning.

Et kig ind i de gamle stuer

Gåturen torsdag byder på et besøg i den gamle middelalderkirke, det lille museum i Malvinas Hus og gode historier om en af Blichers mere ukendte sider ved resterne af den gamle svømme-sø, som han fik udgravet i præstegårdens have.
Du kan også få et kig ind i Blichers gamle præstegård, som hans farbror opførte i 1795. Bygningen er fredet og fungerer stadigvæk som præstebolig, men der er mange fine detaljer bevaret helt tilbage fra Blichers tid i præstegården, hvor han sad ved skrivebordet og skrev nogle af dansk litteraturs største klassikere som novellen hosekræmmeren og digtsamlingen trækfuglene.
Aftenens mange gode historier om Steen St. Blicher og hans tid skylles ned med kaffe og småkager i Malvinas Hus.

Arrangementet er en del af Museum Østjyllands projekt ”Museet tæt på dig”, som er støttet af ELRO Fonden.

For mere information kontakt museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen på 5172 8055 eller jnp@museumoj.dk