Børnekoncert med musik, vand og historiske rim

Med fuld musik og sang fejrer Museum Østjylland Fjordens og Kystens Dag.

Børn elsker at lege med vand, og deres oplevelser ved stranden er altid en sanselig oplevelse. Men ved de små mon, at hvor de står med fiskenettet, sejlede der engang fjæsing-spisende stenalderfolk i stammebåde? Fotokilde: Museum Østjylland

De flinke mennesker på Kyst- og Fjordcenteret har inviteret museet indenfor, eller rettere udenfor, i centerets dejlige områder med frisk forårsluft og masser af dejlig natur. Denne dag byder museet på en fed børnekoncert med sange fra en ny historisk børnebog, som alle børn i Norddjurs Kommune modtager eller har modtaget gratis her i maj.

Fjordens og Kystens Dag – Børnekoncert med musik og historiske rim, søndag den 26. maj 2019 kl. 13 - 14 på Kyst- og Fjordcenteret, Voer Færgevej 123, Ørsted.
Gratis adgang.

Familier og naturelskere har i flere år valfartet til Kyst- og Fjordcenteret for at deltage i det årlige arrangement, hvor fjordens og kystens omgivelser er i centrum. Men i år er der også nye oplevelser på bedding. Projektet Kysten er klar skydes i gang nemlig i gang denne søndag med årets første koncert. 

”Vi byder simpelthen på en koncert for de små med uropførelsen af rim og sange fra billedbogen Kysten er klar. Musiker Mikkel Frost Nordin synger og spiller sangene fra bogen. De handler jo alle sammen om, hvad der er sket langs Djurslands kyster i flere tusind år, ” fortæller museumsinspektør Lisette Berg Andersen, der håber, at nogle af dagens børn og voksne har øvet sig hjemmefra og kender teksten til sangene.

Billedbog og sjov om kyst

Billedbogen udkommer i maj, hvor den gratis bog bliver uddelt til alle 0-6-årige i daginstitutioner og dagplejere i Norddjurs Kommune. Tidligere på året fik Museum Østjylland nemlig en gavmild pengegave fra Nordea-fonden til at lave billedbogen for de små.
Der var også afsat penge til at tilrettelægge en række arrangementer med kyst og vand for børnefamilier på Norddjurs.

Bog med vand-vittigt indhold

De dejlige sange i bogen Kysten er klar handler blandt andet om stenaldermenneskets stinkende køkkenmøddinger, hvor alt fra østersskaller til dyre- og menneskeknogler hobede sig op i kæmpe bunker. Og stenaldermenneskene boede ovenpå bunkerne!
Der er også en mere hyggelig reggaesang om en dejlig dag på standen anno 1900, der sender tankerne tilbage til stribede, langbenede badedragter og flettede madkurve i klitterne.

”Om Mikkel når alle syv sange, ved jeg ikke, for det er simpelthen en uropførsel, vi er vidne til på Fjordens og Kystens Dag. En dejlig mulighed for at krydre waders og fiskenet med lidt musikalsk kulturhistorie, ” siger Lisette Berg Andersen.

For mere information kontakt museumsinspektør Lisette Berg Andersen på 2279 5432 eller på lba@museumoj.dk