Bål, æbler og gode historier i Farvergården

Alle med smag for saftige æbler inviteres til at tilberede æbleretter over bål og smage på nogle af de lækre retter, som bliver lavet i løbet af dagen.

I efterårsferien indtages Ebeltoft af den årlige Ebelfestival, og i Farvergården i Ebeltoft står feriens aktiviteter naturligvis også i æblernes tegn. I haven tændes der op i bålet, og alle kan være med til at tilberede de lækreste æbler over ilden og også til at lave trykte æblebilleder.

Farvergården, Siamesisk Samling og Det gamle Rådhus er åbne hver dag under festivalen, så der er hele ugen rig mulighed for et herligt museumsbesøg.

Og så byder museerne naturligvis også på en efterårsferiekonkurrence for hele familien.

Æblemad og gode historier i Farvergårdens have, tirsdag den 16. oktober og torsdag den 18. oktober 2018 kl. 11 – 14, Adelgade 15 i Ebeltoft.

Efterårsferiekonkurrence: Skattejagt i Siamesisk Samling, Det gamle Rådhus og Farvergården i Ebeltoft lørdag 13. oktober – søndag 21. oktober 2018 kl. 10 – 16.

Gratis adgang til alle aktiviteter.

Efterhånden er det blevet en populær tradition, at gæster i Farvergården i efterårsferien kan smage på æbler tilberedt over bålet på mange forskellige måder.

Masser af æbler i år

Museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen fortæller, at der i år er særligt mange æbler at kaste sig over og forvandle til skønne retter:

”Æbler er jo en utrolig dejlig spise, som kan tilberedes på et hav af forskellige måder. Nogle æbler er lækre, som de er, imens andre gør sig meget bedre i for eksempel en dejlig grød, en stærk chutney eller som det ekstra pift i en karryret. I efterårsferien kommer vi til at prøve en masse af retterne af, for der er masser af æbler i år. ”

Æbledessert og æbletryk

I Farvergården kan gæsterne foruden at prøvesmage forskellige æbleretter også lave æbler med kanel, sukker og smør – den helt perfekte dessert til madpakken.

Derudover kan du prøve kræfter med æbletryk og lave dit helt eget fantasifulde æblebillede, lige til at putte i en ramme og hænge på væggen derhjemme.

Har du selv taget madpakke med, er du selvfølgelig velkommen til at spise den i Farvergårdens skønne have.

Historier om æbler, Ebeltoft og alt muligt andet

Imens maden simrer over bålet, vil Jesper Nørskov Pedersen krydre efterårshyggen med små og store æblehistorier og fortællinger fra Ebeltofts lange historie. Få blandt andet svar på spørgsmål som: Hvorfor hedder byen egentligt Ebeltoft? Og hvor mange danske konger har fået buler i panden i Farvergårdens lavloftede stuer?

På jagt efter skatten

Til enhver efterårsferie hører en sjov skattejagt, og det ved de alt om på Museum Østjylland. Derfor skal feriegæsterne i år ikke snydes for at gå på opdagelse i Siamesisk Samling, Det gamle Rådhus og Farvergården. Skattejagten er naturligvis også samtidig en konkurrence, som børnefamilier plejer at hygge sig meget med at være med i.

Vinderen udtrækkes i uge 43, og præmien er en hemmelig gave fra en af museets butikker.

Der er gratis adgang til alle tre museer og til aktiviteterne.

For mere information kontakt museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen på 5172 8055 eller jnp@museumoj.dk.