Arkæolog gentager succesfuldt farvel-foredrag

Der var fuldt hus og alt udsolgt, da arkæolog Ernst Stidsing forleden på Museum Østjylland gjorde status over et langt liv med arkæologien. Desværre måtte en del interesserede opgive at få billetter til foredraget, da det tidligt blev udsolgt. Det råder museet nu bod på med endnu et afskedsforedrag med Ernst Stidsing, der har lovet at forlade pensionisttilværelsen for en stund og holde det allersidste foredrag om sit liv med arkæologien.

Arkæolog Ernst Stidsing tilbage i 1987 under udgravningen af en grav fra omkring år 0 ved Hvidsten. Ernst Stidsing takker nu af efter næsten 40 års virke som arkæolog – langt de fleste år på Museum Østjylland – med et allersidste foredrag på museet om de bedste fund, udgravninger og oplevelser. Fotokilde: Randers Amtsavis

Det er næsten 40 års virke med graveskeen i hånden, som Ernst Stidsing nu ser tilbage på. Hør om spændende undersøgelser som den store gravplads med 112 grave fra vikingetiden ved Over Hornbæk og om offerpladsen fra ældre jernalder i Bjerregrav Mose med skeletterne af to mennesker, hvor det ene var fra et lille barn.

Foredrag: Mit liv som arkæolog med Ernst Stidsing, tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19 – 21:30 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Billet 50 kr. inkl. et glas bobler og en lille snack. 

Hør også om andre udgravninger, der har sat sine tydelige spor i Ernst Stidsings erindring. Det er f.eks. undersøgelser i Alstrup Krat og af Hohøj ved Mariager, en gravhøj, der viste sig at være Danmarks største gravhøj, 12 meter høj og 72 meter i diameter.

På rette arkæologiske hylde

Skrivebordsarbejdet har også fyldt en del i Ernst Stidsings arbejdsliv, men tiden med graveskeen i hånden på jagt efter fortidens mennesker har altid været hans hjerteblod.

”I dag som 65-årig er jeg lige så fascineret af arkæologien, som jeg var, da jeg var 15 år. Så jeg havnede i sandhed på den rette hylde, da jeg valgte arkæologien, ” siger Ernst Stidsing.

Ernst Stidsing glæder sig til tirsdag 26. februar, når han for allersidste gang fører museets gæster ind i arkæologiens fascinerende verden.

For mere information kontakt pensioneret overinspektør og arkæolog Ernst Stidsing på 2655 2249 eller på es@museumoj.dk