Til oldtids-banko med Gamle Ole og resten af familien

Hele to eftermiddage slås dørene op for banko på museet, den første gang for voksne og den anden gang for hele familien, hvor børn er meget velkomne.

Når tempoet er højt, kræver det koncentration og hurtige hænder at få markeret alle de opråbte numre. Find storformen frem og kom til oldtids-banko på Museum Østjylland. Arrangementet søndag den 22. april er for hele familien.

18. april 2018

Hvad sker der, når erfarne banko-folk og kreative museumsfolk slår skæve hjerner sammen? Så opfinder de selvfølgelig oldtids-banko! Så ryst posen, find banko-formen frem og tag naboen, familien eller Gamle Olemed til oldtids-banko på Museum Østjylland.

BANKO på museet! er for voksne. Arrangementet afholdes onsdag den 18. april 2018 kl. 14 – 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Billet: 50 kr.

Køb billet her

Oldtids-BANKO for hele familien er målrettet børn og deres voksne. Arrangementet afholdes søndag den 22. april 2018 kl. 14 – 16 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers. Billet: 50 kr. over 18 år. Børn gratis – husk tilmelding.

Køb billet/tilmeld dig her

Banko-eftermiddagene har Museum Østjylland arrangeret i tæt samarbejde med Banko-Hallen i Randers, der straks var med på idéen om at afholde banko på museet.

”Oldtids-banko sætter fokus på museets nye permanente oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden” med et glimt i øjet og på en legende måde. Det ligger fint i tråd med udstillingen, der i sig selv har en legende tilgang til historien, ” fortæller museumsinspektør og idékvinde bag arrangementet, Helle Lebahn Bentzen.

Nul gris, masser af præmier og historier

De to banko-arrangementer byder på underholdende eftermiddage med attraktive præmier – dog ingen halve grise – sjove sidegevinster, overraskelser og masser af kulturhistorie.

”Vi vil gerne gøre randersborgerne opmærksomme på, at de har et museum, der inviterer til gode oplevelser sammen med familie og venner om noget så spændende og vigtigt som historien om dem selv, ” forklarer Helle Lebahn Bentzen.

Med tungen lige i munden

Banko-Hallens personale tager sig af den tekniske del af arrangementerne, og i dagenes anledning er banko-tempoet sat ned, så alle kan være med!

Helle Lebahn Bentzen tog som forberedelse til arrangementerne hele sin familie med på feltarbejde i Banko-Hallen Randers, og der var tempoet højt.

”Det var med tungen lige i munden og sved på panden, for det gik lynende stærkt”, griner museumsinspektøren og fortsætter:

”Men både vi voksne og mine børn syntes, det var en supersjov aften. Og vi blev passet godt på af nogle af Banko-Hallens trofaste og erfarne spillere. ”

Banko med snigende oldtidshistorie

Helle Lebahn Bentzen og museet lover et par eftermiddage i den bedste banko-ånd med spillelyst, fællesskab, attraktive præmier og sidegevinster.

Og så sniger der sig noget lokal oldtidshistorie ind hist og pist. Hvordan det kommer til at ske, vil museet endnu ikke løfte sløret for.

”Mød op og find ud af det! ” opfordrer museumsinspektøren.

”Arrangementerne koster en flad 50’er per eftermiddag og inkluderer tre plader og lidt godt til ganen”.

For mere information kontakt museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen på 4048 6431 eller på hlb@museumoj.dk.