Star Wars rammer Håndværksmuseet!

Håndværksmuseet har kreeret en række workshops med aktiviteter inspireret af Star Wars-universet

Star Wars rykker ind på Håndværkmuseet med en række kreative aktiviteter for store børn og voksne. Besøg blandt andet frisørsalonen og oplev den dygtige frisør lave holdbare prinsesse Leia-frisurer.

14. april 2018

Lær at sætte prinsesse Leias frisure, indram dit yndlings-Star Wars-citat og forvandl en gammel dåse til R2-D2. En by i galaksen har naturligvis også et Håndværksmuseum, hvor der foregår kreative ting og sager under Star Wars-festivalen!

Aktiviteterne er inspireret af det fantastiske Star Wars-univers og er målrettet børn fra 10 år, unge og voksne.

”Workshop for fingersnilde Star Wars-fans”, lørdag den 14. april 2018 kl. 12 – 16 på Museum Østjylland - Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers. Gratis adgang.

Håndværksmuseet har kreeret en række workshops med aktiviteter, hvor museets gæster både kan lære noget håndværksfagligt og arbejde kreativt.

”Det er været en fest at finde på forskellige kreative aktiviteter, som tager deres udgangspunkt i Star Wars! ” smiler daglig leder på Håndværksmuseet, Inger Marie Hyldgård.

”Da vi først fik Star Wars-universet ind under huden, så kom den ene gode idé efter den anden dumpende. Der er masser af muligheder i Star Wars – også set fra en håndværksmæssigt synsvinkel”.

May the Force be with you

I næsten alle Star Wars-filmene findes replikker, der efterfølgende er blevet ikoniske citater, tænk bare på ”May the Force be with you” eller ”Do or do not. There is no try”.
Museets gæster kan denne dag vælge imellem flere trykte citater og derefter montere dem i rammer og dekorere. De frivillige håndværkere i trykkeriet står klar med praktisk hjælp og gode råd.

Hår-tricks

Hvilken frisør brugte prinsesse Leia, Rey og de andre kvinder i galaksen? Ingen ved det, men en af Håndværksmuseets frivillige frisører kan heldigvis kunsten at sætte langt hår i de mest fantastiske frisurer. Kom og lær de særlige tricks, der får filmenes flotte frisurer til at lykkes.

Anakins amulet

Den unge Anakin Skywalker forærer Padmé en amulet, som ses i udvalgte scener i episode 1, 2 og 3. Hos sadelmageren kan børn og voksne lave en efterligning af amuletten i tykt læder.

R2-D2 på dåse

En Jawa har været forbi museet med en stor pose brugte dåser, som tilsyneladende ikke kunne sælges ude i galaksen. De skal derfor bruges til små R2-D2, som museets gæster selv kan fremstille i en workshop. Den populære robot laves med hjælp af Håndværksmuseets frivillige malere.

Fint besøg

Mød den unge Padawan, Obi-Wan Kenobi, som også gæster museet i dagens anledning. Oplev den traditionelle Jedi robe, den ikoniske fletning og tag en selfie med den stolte lærling (Jedi apprentice). Det sker fra kl. 14:30 – 15:30.

Spot silhuetterne

Mens du går rundt og oplever de mange kreative Star Wars-aktiviteter, der fylder Håndværksmuseet, kan du prøve kræfter som dusørjæger. Kan du i bedste Boba Fett-stil spotte silhuetterne af de kendte figurer, som er gemt rundt omkring på museet?
Når opgaven er løst, er der en lille belønning i museets reception.

For mere information kontakt museumsinspektør Inger Marie Hyldgård på 4012 0754 eller på
imh@museumoj.dk.